Μύκονος: 7η Γιορτή Κουκλοθεάτρου 12-15 Μαρτίου 2022

απο Cyclades Open

Ο Δήμος Μυκόνου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας & Ανάπτυξης Μυκόνου έχουν την χαρά να διοργανώνουν  την 7η Γιορτή Κουκλοθεάτρου. Η Γιορτή Κουκλοθεάτρου αποτελεί μια πρόταση της Κοινωφελούς επιχείρησης που σκοπεύει στην προβολή και ανάπτυξη του θεάτρου με κούκλες και στη δημιουργία μίας εστίας για την παραδοσιακή και τόσο αγαπητή τέχνη στο νησί μας.  Μέχρι σήμερα στη Γιορτή μας έχουν συμμετάσχει 15 επαγγελματικοί θίασοι ενώ πάνω από 2500 ενήλικες και παιδιά έχουν παρακολουθήσει παραστάσεις που έχουν έρθει από τον Έβρο μέχρι τη Κρήτη και το μακρινό Βερολίνο. Τη 7η γιορτή Κουκλοθεάτρου θα πλαισιώσουν φέτος 2 παραστάσεις κουκλοθεάτρου και ένα εργαστήριο κατασκευής κούκλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Σάββατο 12 Μαρτίου  10.00-14.00

Εργαστήριο κατασκευής κούκλας  από την ομάδα Hop Signor

10.00 – 12.00 για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών &

12.00 -14.00 για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τμήμα 15.

Δωρεάν συμμετοχή μετά από κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2289027190.

  • Σάββατο 12 Μαρτίου 18.30

Παράσταση «Καμηλοπάρδαλη» από την ομάδα Hop Signor

Η Καμηλοπάρδαλη είναι μία παράσταση χωρίς λόγια, με επιτραπέζιες κούκλες, και τους κουκλοπαίκτες να συμμετέχουν στη δράση. Απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και σε ενήλικο κοινό. Διάρκεια: 45 λεπτά.

Ένας κουμπαράς με μορφή καμηλοπάρδαλης αλλάζει χέρια και ζωντανεύει στη φαντασία δύο διαφορετικών ηρώων. Χωρίς αυτόν ένα μικρό παιδί θα έχανε ένα μοναδικό φίλο, κι αργότερα, ένας ενήλικας, λάτρης του ουρανού και των πουλιών, δεν θα έφτανε ποτέ τόσο ψηλά. Μπορεί άραγε ένας κουμπαράς να είναι κάτι περισσότερο από ένα κουτί για κέρματα;

  • Κυριακή 13 Μαρτίου 18.30

Παράσταση «Φεγγαρόσουπα» από την ομάδα ΚΟΥΚΟΥ – ΜΟΥΚΛΟ

Η παράσταση αποτελεί ένα από τα βασικά έργα του ρεπερτορίου της ομάδας και η τεχνική είναι η κλασσική δυτική σκηνή για μαρότες, σε συνδυασμό με γαντόκουκλες και κούκλες τύπου μάπετ. Διάρκεια: 50 λεπτά.

Ο πονηρός μάγος Λοπωδύτ ανακατεύει στο τσουκάλι του μια θαυματουργή Φεγγαρόσουπα! Όμως τα ξόρκια του είναι μπαγιάτικα και τα μαγικά του δεν πιάνουν…Ο πιστός βοηθός του είναι πάντα δίπλα του και κάνει ένα σωρό γκάφες! Κάπως έτσι περνάει ο καιρός μέχρι τη στιγμή που δύο μικρά, παράξενα πλάσματα μπλέκονται στα πόδια του… Μια παράσταση που θα δώσει στα παιδιά το ερέθισμα να σκεφτούν ότι η μοναδικότητα του καθενός είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός!

Η ομάδα ΚΟΥΚΟΥ-ΜΟΥΚΛΟ ιδρύθηκε το 2003 από τις κουκλοπαίκτριες Βάσω Γιαρένη και Ηρώ Θεοδώρου με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας. Από το 2003 έχει σαν μόνιμη έδρα το εργαστήριο Κουκλοθεάτρου «Κοκου-Μουκλό» στην περιοχή Τζιτζιφιές – Καλλιθέα. Η ομάδα έχει συνεχή παρουσία από το 2003 στο χώρο του κουκλοθέατρου δίνοντας παραστάσεις σε μόνιμη βάση στο κουκλοθέατρο Κοκου-Μουκλό καθώς και σε σχολεία, θέατρα, φεστιβάλ, ενώ τους θερινούς μήνες περιοδεύει σε Δήμους όλης της Ελλάδας.

Ελεύθερη είσοδος μετά από κράτησης θέσης στο τηλέφωνο 2289027190

με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή self test 24 ωρών για τα παιδιά. Απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Οργάνωση: Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ.

Καλλιτεχνική επιμέλεια γιορτής: Εύα Νικηφόρου

ΧΟΡΗΓΟΙ

Elena Hotel, Blue Star Ferries, Εστιατόρειο Mother Earth Φρατζέσκος Βιγλιάρης, Apaggio Seaside Hellenic Restaurant, Καφέ-εστιατόριο Promenade, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Σύγχρονη Παιδεία.

Δείτε επίσης