Νάξος: “Η Εστίαση στη Νέα Εποχή”-Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα για την εστίαση

απο Cyclades Open
ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΝΑΞΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑ

Πλήθος επαγγελματιών συμμετείχε στην ενημερωτική ημερίδα «Η Εστίαση στη Νέα Εποχή» που διοργάνωσε το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Οι ομιλητές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για 5 ώρες που διήρκησε η εκδήλωση.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε με την εισήγησή του ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Γιάννης Παπαδόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στα 22 ζωής χρόνια του Σωματείου από το 2002 σε τοπικό επίπεδο. Έπειτα  το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Ελλάδος) και πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) κ. Γιώργος Καββαθάς ο οποίος έκανε  ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης στην Εστίαση αναφέροντας τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας διαχρονικά σε καίρια ζητήματα του κλάδου.

Στην συνέχεια το θέμα των εργασιακών σχέσεων στην Εστίαση καθώς και το πλαίσιο εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας εισηγήθηκε ο κ. Πέτρος Ραπανάκης ο οποίος είναι διακεκριμένος εισηγητής με τεράστια εμπειρία και βιβλιογραφία στα συγκεκριμένα θέματα.

Το πολύ σοβαρό θέμα της αγοράς ενέργειας και του ενεργειακού κόστος ανέλαβε να αποσαφηνίσει ο κ. Χρίστος Δανελάτος ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες εταιρείες  ως ενεργειακός σύμβουλος.

Αναλύθηκαν επίσης τα σοβαρά θέματα της Χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, των Συγγενικών και Πνευματικών Δικαιωμάτων Μουσικής και το πλαίσιο του νέου καθεστώτος για τους αιγιαλούς και τις παραλίες καθώς και τις θέσεις της Ομοσπονδίας πάνω σ΄ αυτά τα ζητήματα.

Οι επαγγελματίες που παρευρέθηκαν    παρέμειναν στην αίθουσα καθ΄ όλη τη διάρκεια και έκαναν πλήθος ερωτήσεων στους ομιλητές. Η γεμάτη παλμό  αλλά και προβληματισμό εκδήλωση τέλειωσε αργά το βράδυ και όλοι χειροκρότησαν την προσπάθεια ενημέρωσης των μελών του Σωματείου εν όψει  και των σημαντικότατων προβλημάτων που τους απασχολούν και αποχώρησαν  ευχόμενοι όλοι να έχουν υγεία και μία πολύ καλή τουριστική σεζόν.

Δείτε επίσης