4 τρόποι για να κάνετε την αναζήτηση Google πιο αποτελεσματική

απο Cyclades Open

Συχνά, πιστεύουμε ότι εφόσον η Google είναι η κορυφαία μηχανή αναζήτησης, η εύρεση αυτού που χρειαζόμαστε θα είναι γρήγορη και εύκολη. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα. Υπάρχουν όμως μερικοί εύκολοι τρόποι για να αλλάξετε τους όρους αναζήτησης ώστε να έχετε πιο σχετικά αποτελέσματα.

Αυτοί είναι οι τέσσερις πιο χρήσιμοι.

Εξαίρεση συγκεκριμένων θεμάτων από τα αποτελέσματα αναζήτησης

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε σχετικά με τα δίδυμα: είτε το γενετικό θαύμα είτε την ξεκαρδιστική ταινία των Danny DeVito-Arnold Schwarzenegger από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Ωστόσο για να αποκλείσετε άλλα αποτελέσματα, προσθέστε απλά ένα (-) μπροστά από τις λέξεις που θέλετε να αποκλείσετε.

Αυτό ισχύει και για ιστότοπους που μπορεί να μην σας ενδιαφέρουν. Επομένως, όταν θέλετε ιδέες για τη βεράντα του σπιτιού σας, αλλά δε θέλετε αποτελέσματα από το Pinterest, γράψτε απλά “ιδέες για βεράντα -pinterest” στο τέλος της αναζήτησής σας, ώστε το Pinterest να μην εμφανίζεται στα αποτελέσματα.

Βρείτε αποτελέσματα αναζήτησης από μια συγκεκριμένη τοποθεσία

Αν θέλετε να διαβάσετε για το iPhone μόνο από τον ιστότοπο π.χ του Fast Company, τότε αναζητήστε “iPhone site:fastcompany.com“. Αυτή η αναζήτηση θα επιστρέψει αποτελέσματα σχετικά με το iPhone μόνο από το fastcompany.com και όχι από οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο.

Εύρεση αποτελεσμάτων αναζήτησης από μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο

Υπάρχουν πολλά άρθρα σχετικά με ένα θέμα, αλλά αν θέλετε να θυμηθείτε το παρελθόν, γιατί να μην δείτε μερικά από τα άρθρα από την εποχή που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ένα νέο;

Μπορείτε να ρυθμίσετε τα αποτελέσματά σας ακριβώς κάτω από τη γραμμή αναζήτησης κάνοντας κλικ στο κουμπί Εργαλεία. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο “Οποιαδήποτε στιγμή” για να καθορίσετε ένα εύρος ημερομηνιών.

Οι τροποποιητές OR/AND σας επιτρέπουν να συνδυάσετε πολλαπλά αποτελέσματα

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι είστε φανατικός οπαδός των σπορ της Μινεσότα. Αν θέλετε να εστιάσετε τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας μόνο στις ομάδες από τη Μινεσότα, τότε θα πρέπει να κάνετε αναζήτηση για Minnesota Twins OR Timberwolves OR Vikings OR Wild. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε αποτέλεσμα που θα επιστρέφεται θα είναι συγκεκριμένα για αυτές τις ομάδες.

Να θυμάστε πάντα να γράφετε με κεφαλαίο τη λέξη “ή”. Είναι ζωτικής σημασίας να γίνει αυτή η διάκριση, προκειμένου να έχετε σωστά αποτελέσματα.

Πηγή: SecNews

Δείτε επίσης