8+1 Χριστουγεννιάτικες ταινίες που δε θα δείτε στα κανάλια  

Κυριάκος Στεργιάδης|Unboxholics

απο Cyclades Open

Ήρθε. Ναι, ήρθε αυτή η περίοδος που ήδη θα έχετε στολίσει όλοι πλέον, με το κλίμα μέσα και έξω από τα σπίτια σας να βάφεται με τα χριστουγεννιάτικα χρυσοκόκκινα -συνήθως- χρώματα.

Αυτόν τον καιρό και τα κανάλια της τηλεόρασης μπαίνουν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, προβάλλοντας τις κλασικές επιλογές τους, όπως τα Μόνος στο Σπίτι, που λένε ότι άμα δεν το παρακολουθήσει κανείς, τα Χριστούγεννα ακυρώνονται. Ή το “Scrooged” με τον Bill Murray ή κάποια παραλλαγή του Σκρουτζ και του “Christmas Carol” ή και άλλες γνωστές εορταστικές ταινίες όπως το “Elf”, το “The Santa Clause” (Ο Άγιος Βασίλης μου) και το “Τζακ Φροστ” με τον Michael Keaton. Υπάρχουν και άλλες πιο ενήλικες και εναλλακτικές επιλογές για τα Χριστούγεννα όπως το “The Holiday” και “Bad Santa”, αλλά στην παρακάτω λίστα θα σας προτείνουμε εναλλακτικές streaming επιλογές.

Αποφασίσαμε να μαζέψουμε μερικές χριστουγεννιάτικες ταινίες, είτε live-action είτε κινουμένων σχεδίων, που θα μπορείτε να απολαύσετε όλοι μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και θα τις βρείτε στις streaming υπηρεσίες που υποστηρίζονται επίσημα στην Ελλάδα.

Βάλτε κάνα μελομακάρονο (εντάξει θα δεχτούμε και κουραμπιέδες) στην άκρη και φύγαμε!


Spirited (Apple TV+)

Η Apple έκανε την έκπληξη φέτος και στην streaming υπηρεσία της φιλοξενεί μια έξυπνη, μοντέρνα και διασκεδαστική παραλλαγή του “Scrooged”. Το Spirited με τους Ryan Reynolds και Will Ferrell αξίζει να το δείτε μόνο και μόνο για τα ονόματα που παίζουν, αλλά και για την ακριβή παραγωγή (για τα δεδομένα αυτών των ταινιών).

Αρχηγός από Κούνια: Χριστουγεννιάτικο Αφιέρωμα (Netflix)

Την παραμονή των Χριστουγέννων όλα γίνονται ξαφνικά άνω-κάτω, όταν το Boss Baby (Ο Αρχιμπόμπιρας) αλλάζει κατά λάθος θέση με ένα ξωτικό του Άι Βασίλη και ξεμένει στον Βόρειο Πόλο. 

Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 1+2 (The Christmas Chronicles)

Ο Kurt Russell μετατράπηκε στον “Άι Βασίλη του Netflix”, μαζί με την Goldie Hawn ως “κυρία Άι Βασίλη” και τα τελευταία χρόνια με την άνοδο της υπηρεσίας έχει αποκτήσει κοινό. Οι δύο ταινίες των The Christmas Chronicles έχουν όλα όσα ζητάτε από μια εορταστική ταινία. 

Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης (Disney+)

Με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Tim Burton και του Henry Selick, το κλασικό αυτό δημιούργημα είναι από τις πιο ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες προτάσεις. Δύσκολα να το δείτε στα κανάλια πλέον, οπότε το Disney+ έκανε τη σκληρή δουλειά και το έχει στον κατάλογό του να το απολαύσετε σε όλο του το παράξενο και διασκεδαστικά γκόθικ μεγαλείο του. 

Jingle Jangle (Μαγικά Χριστούγεννα, Netflix)

Είναι από εκείνες τις γλυκιές χριστουγεννιάτικες ταινίες που είναι ευχάριστες για όσο κρατήσουν, αλλά όχι κάτι το αξιομνημόνευτο. Παρόλα αυτά αν δεν την έχετε δει είναι μια πρόταση που θα σας κρατήσει με τα μουσικά της νούμερα. Παίζουν οι Forest Whitaker και Keegan Michael-Key, με μουσική από τους John Legend και Usher. 

Το Αγόρι που το είπαν…Χριστούγεννα (Netflix)

Μια ακόμη χριστουγεννιάτικη ιστορία με τη συμμετοχή της αγαπημένης Maggie Smith. Η ταινία έχει να κάνει με την ιστορία ενός αγοριού που ξεκινά ένα ταξίδι για να αναζητήσει τον πατέρα του, που βρίσκεται σε μια αποστολή ανακάλυψης του διάσημου χωριού των ξωτικών, της Ξωτικίας. Με συντροφιά έναν πεισματάρη τάρανδο που ονομάζεται Μπλίτζεν και ένα πιστό ποντίκι για κατοικίδιο, ο Βασίλης σύντομα συναντά το πεπρωμένο του σε αυτήν τη μαγική, κωμική και γλυκιά ιστορία που αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων (Netflix)

Η animated χριστουγεννιάτικη ταινία που αποτελεί ένα διαμάντι των τελευταίων ετών και δικαίως ήταν και οσκαρική. Μια τρυφερή, διασκεδαστική και ολόζεστη ιστορία για την οικογένεια και την αγάπη δοσμένη με μεράκι και ένα πανέμορφο ιδιαίτερο εικαστικό στιλ. Ίσως η πιο “must” της λίστας.

Σκρουτζ: Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία (Netflix)

Η κλασική ιστορία που όλοι ξέρετε σε μια κινουμένων σχεδίων εκδοχή, με πανέμορφο animation, τραγούδια και καστ ηθοποιών που περιλαμβάνει τον Luke Evans, την Olivia Colman και την Jessie Buckley μεταξύ άλλων. 

Πηγή: Unboxholics/Κυριάκος Στεργιάδης

Δείτε επίσης