Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου: Συνέχεια του αφιερώματος στον σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο με την ταινία “Comedians”

απο Cyclades Open

Συνέχεια του αφιερώματος στον σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 στις 9.30 μ.μ.

στην αυλή της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, με την ταινία: 

“Comedians”

–Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Σαλβατόρες | Gabriele Salvatores

Παραγωγή: 2021

Παίζουν: Alessandro Besentini aka Ale, Francesco Villa aka Franz, Natalino Balasso, Demetra Bellina, Marco Bonadei, Elena Callegari, Aram Kian, Walter Leonardi, Giulio Pranno, Vincenzo Zampa, Christian De Sica

Διάρκεια:96’

Έξι επίδοξοι κωμικοί κουρασμένοι από τη μετριότητα της ζωής τους πρόκειται να εμφανιστούν για πρώτη φορά σε κλαμπ. Ένας κριτής παρευρίσκεται στην εκδήλωση, για να επιλέξει έναν από αυτούς ώστε να παίξει σε τηλεοπτική εκπομπή. Για κάποιους από αυτούς αυτή είναι η πρώτη πραγματική ευκαιρία που έχουν να αλλάξουν τη ζωή τους, για άλλους είναι η τελευταία. Όταν ξεκινά η παράσταση, οι κωμικοί έχουν ένα τεράστιο δίλημμα: να ακούσουν τον δάσκαλό τους, που προτιμά μια έξυπνη κωμωδία, ή να ευχαριστήσουν τον μονολιθικό κριτή; Ή μήπως θα έπρεπε να επιλέξουν μια εντελώς προσωπική και πρωτότυπη προσέγγιση; Ακολουθώντας τις ιστορίες έξι χαρακτήρων, οι Comedians είναι ένας προβληματισμός για το ίδιο το νόημα της κωμωδίας στην εποχή μας.

Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Trevor Griffiths σε διασκευή του Gabriele Salvatores, ο οποίος το είχε ήδη ανεβάσει πριν από χρόνια στο Teatro dell’ Elfo στο Μιλάνο, το Comedians είναι ένας καλειδοσκοπικός προβληματισμός για την αξία της κωμωδίας, η οποία μπορεί να είναι προκλητική ή απλή ψυχαγωγία, φάρμακο ή γαργαλητό, θάρρος ή εφησυχασμός.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε επίσης