Άδειες για νέες ξενοδοχειακές και τουριστικές επενδύσεις στη Μύκονο

απο Cyclades Open

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε:

Το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης 15,6 BAR ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου κατηγορίας 4 αστέρων, δυναμικότητας 5 δωματίων των 20 κλινών στην περιοχή Ελιά της Μυκόνου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 3.425.000 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 3.425.000 ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο της υπό σύσταση επιχείρησης MYKONOS LUXURY HOTELS ΑΕ, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 64 δωματίων των 196 κλινών στη θέση Ραχες της Άνω Μεράς Μυκόνου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 10.543.625,50 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 10.543.625,50 ευρώ.


Η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε:

Την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας συνολικής επιφάνειας 57,39 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Πλυντρί της Μυκόνου, για λογαριασμό της εταιρείας Νotion ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε., με σκοπό την πρόσδεση σκαφών και για εποχιακή χρήση μέχρι 9 μηνών. Η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης στην πλωτή εξέδρα, θα γίνεται με την τοποθέτηση και χρήση ενός διαδρόμου πρόσβασης συνολικών διαστάσεων 13,89 τ.μ. με απλή έδραση στον βυθό.
Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

Με πληροφορίες από το Tornos News

Δείτε επίσης