Αναστασία Μήλιου – Αρχιπέλαγος: Η προστασία των θαλασσίων θηλαστικών και το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής

απο Cyclades Open

Η Αναστασία Μήλιου υδροβιολόγος, πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ε.Ε. σε θέματα αειφόρου θαλάσσιας πολιτικής και διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» φιλοξενήθηκε στον Aegean Voice 107,5 και στην εκπομπή Στο βάθος κήπος, με αφορμή τον ζιφιό που εκβράστηκε στον Άλιμο τις προηγούμενες μέρες, για τη γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος προστασίας των θαλασσίων θηλαστικών στη χώρα μας από πλευρά πολιτείας, αλλά και πολιτών.

Δυστυχώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει γίνει γνωστό πως ο ζιφιός δεν τα κατάφερε. Η όλη διαχείριση, όπως μας εξήγησε η κ. Μήλιου δεν ακολούθησε κανένα πρωτόκολλο και, πέρα από την ρομαντική εκδοχή «διάσωσης»,  που απασχόλησε τα social media και την τηλεόραση,, στην ουσία στρεσάρισε το θηλαστικό, χωρίς να του προσφέρει ουσιαστική βοήθεια.

Η όλη «επιχείρηση» δεν είχε δυστυχώς happy end κι αν κάτι ανέδειξε είναι η αναγκαιότητα να ξεμπλοκαριστεί από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής στους Λειψούς το οποίο είναι έτοιμο και πλήρως στελεχωμένο, προκειμένου να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε: Για την περίθαλψη, αλλά και τη φιλοξενία θαλάσσιων θηλαστικών και χελωνών και την παράκτια έρευνα «χωρίς να έχουμε δαπανήσει ούτε ένα ευρώ από δημόσιους πόρους» όπως τόνισε η κ. Μήλιου.

Δείτε επίσης