Αντώνης Τζιώτης: Το Φιλώτι ως πολιτιστικό επίκεντρο και η ανάγκη διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Aegean Voice 107,5 | Στο βάθος κήπος

απο Cyclades Open

Στον Aegean Voice 107,5 και την εκπομπή Στο βάθος κήπος φιλοξενήθηκε ο φιλόλογος Αντώνης Τζιώτης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου και ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας του νησιού.

Με αφορμή τις παραδόσεις των Χριστουγέννων στο Νάξο, η συζήτηση επεκτάθηκε στην ανάγκη να σωθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά, η βάση, που μαζί με την μοναδική ομορφιά του τόπου μας είναι πόλος έλξης επισκεπτών και ο πολύτιμος θησαυρός που θα μας τοποθετήσει στο επίκεντρο, μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, αλλά υπάρχει ανάγκη κάθε προσέγγιση για ανάπτυξη να είναι ολιστική και κυρίως βιώσιμη.

Ο κ. Τζιώτης μιλάει για την δημιουργία εκκλησιαστικού-λαογραφικού μουσείου στο παλιό ελαιουργείο στο Φιλώτι, για το σημαντικό έργο του Νικόλα Μουστάκη που ξαναζωντάνεψε τη γειτονιά του Φασολά, όλα αυτά θα αποτελέσουν την αφετηρία για να γίνει το Φιλώτι αυτό που του αξίζει να είναι: Ένα χωριό ζωντανό, που σέβεται την πολιτισμική κληρονομιά του, θυμάται τις ρίζες και τις παραδόσεις του και ατενίζει με αυτοπεποίθηση το μέλλον με σεβασμό στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και την Ιστορία.

Δείτε επίσης