CLEF 2022-Κυκλαδικό Φεστιβάλ Φωτός και Γης

απο Cyclades Open

Η ομάδα της Κυκλαδίας μαζί με όλη την κοινότητα που την απαρτίζει, στέλνουν ανοιχτή πρόσκληση για μια τριήμερη συνάντηση στο φυσικό τοπίο της ορεινής Νάξου, με μουσικές του κόσμου και ανοιχτή σκηνή για αυτοσχεδιασμό, έκθεση ζωγραφικής & γλυπτικής, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, αφήγηση παραμυθιών, εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής, σκάκι & παραδοσιακά επιτραπέζια παιχνίδια, κουζίνα με πολύχρωμες γεύσεις, πάγκους με βιβλία, φυσικά προϊόντα, μικρά αντικείμενα, φιλοτεχνήματα και πολλά άλλα.

29 – 31 Ιουλίου 2022
Κυκλαδία . Δαμαλάς . Νάξος
Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες στο 22850 32678 και στην ιστοσελίδα: http://clef.cycladia.org/gr.html

Παρασκευή 29 Ιουλίου
7 μ.μ. «Προσευχές στον Άνεμο» εργαστήριο κατασκευής θιβετιανών σημαιών
9 μ.μ. «Παραμύθια στην Αγκαλιά της Θάλασσας» αφήγηση παραμυθιών με μουσική για μικρούς και μεγάλους από την παραμυθοκόρη Ιφιγένεια Κακριδώνη
10 μ.μ. Γκρουπ Θέραπυ (Mεσογειακό Κοκτέηλ Ρυθμών & Ήχων . Σύρος)

Σάββατο 30 Ιουλίου
7 μ.μ. «Δημιουργική Γραφή και Έκφραση» εργαστήριο για ενήλικες και παιδιά με την Νατάσα Χατζηιωάννου
9 μ.μ. The Lily & the Bird (Folk Rock . Αθήνα / Νάξος)
10 μ.μ. Open Stage Jam (Afro . Ethnic . Traditional . Reggae . Rock)

Κυριακή 31 Ιουλίου
7 μ.μ. «Τουρνουά Eπιτραπέζιων Παιχνιδιών στο Octopus’s Garden» περιπέτεια για όλους τους νέους στην καρδιά!
9 μ.μ. «Ροή Φωτός και Γης» Παράσταση & ανοιχτό εργαστήριο ανάτασης με τη Βασιλική Γεωργιάδου
10 μ.μ. Αλκμάν (Χοροί & Τραγούδια της Μικράς Ασίας . Αθήνα)

1η μέρα

Προσευχές στον Άνεμο» εργαστήριο κατασκευής θιβετιανών σημαιών

Φτιάχνουμε υφασμάτινα πολύχρωμα σημαιάκια και ο καθένας γράφει με τον τρόπο του μια ευχή που θα ήθελε να μεταφερθεί σε όλο τον πλανήτη. Έπειτα κρεμάμε τις σημαιούλες από σχοινί και ο άνεμος αναλαμβάνει να ταξιδέψει τις ευχές μας προς όλα τα μήκη και τα πλάτη.

Στο Θιβέτ η τελετουργία αυτή γίνεται μια φορά το χρόνο και σηματοδοτεί την πρωτοχρονιά. Οι προσευχές στις σημαίες μεταφέρονται στον άνεμο και πιστεύεται ότι σκορπίζουν καλή θέληση και θετική ενέργεια όπου κι αν πάνε. Υπάρχουν πέντε χρώματα: μπλε, λευκό, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο. Το μπλε αντιπροσωπεύει τον ουρανό, το λευκό τον αέρα, το κόκκινο τη φωτιά, το πράσινο το νερό και το κίτρινο τη γη. Και τα πέντε χρώματα μαζί δηλώνουν ισορροπία.

Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει γράφοντας την δική του ευχή, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ανιδιοτελή κίνητρα, σύμφωνα με τον απώτερο σκοπό των σημαιών, που είναι η διάδοση της θετικότητας παντού.

«Παραμύθια στην Αγκαλιά της Θάλασσας»

Αφήγηση παραμυθιών με μουσική για μικρούς και μεγάλους από την παραμυθοκόρη Ιφιγένεια Κακριδώνη
Πλάσματα της νύχτας και της θάλασσας, μαγεία, μεταμορφώσεις και περιπλανήσεις σε κόσμους μακρινούς σε ένα παραμυθένιο ταξίδι με γεύση αλμύρας!

Ιφιγένεια Κακριδώνη

Είμαι αφηγήτρια, μουσικός και νηπιαγωγός. Αγαπώ ό,τι έχει να κάνει με την λαϊκή παράδοση, τις τέχνες και το παιδί. Από μικρή αγάπησα τη μουσική και το τραγούδι ως μέλος της παιδικής χορωδίας Δημήτρη Τυπάλδου. Έπειτα σπούδασα Νηπιαγωγός, Μουσική Αγωγή αλλά και την Τέχνη της Αφήγησης κοντά σε σπουδαίους αφηγητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δουλεύω με παιδιά για περισσότερα από 20 χρόνια σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, μουσικές σχολές, χορωδίες.
Βρέθηκα στα μονοπάτια των παραμυθιών το 2006 και από τότε αφηγούμαι επαγγελματικά σε μικρούς και μεγάλους σε σχολεία, μουσεία, πάρκα, βιβλιοθήκες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και τον κόσμο. Πάντα με συνοδεία μουσικής με τραγούδι και την κιθάρα μου!
Είμαι τυχερή γιατί, εκτός από μόνη, μοιράζομαι τις αφηγήσεις και με αγαπημένους ανθρώπους. Είμαι μία από τις 3 Παραμυθοκόρες (μαζί με την Αντωνία Βέλλιου και τη Βασιλεία Βαξεβάνη) που μαζί ξεκινήσαμε το ταξίδι, αλλά λέω παραμύθια και με τη Μαρία Τερζάκη (ομάδα Αρνίτσι Μπίτσι) και την Ελεάνα Χατζάκη.
Ασχολούμαι επίσης με τη μουσικοκινητική για πολύ μικρά παιδιά 2-4 ετών σε συνεργασία με χώρους δημιουργικών δράσεων. Συνεργάζομαι επίσης από το 2011 με το Μουσείο Συναισθημάτων όπου σχεδιάζω και υλοποιώ εργαστήρια παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους.
Αφηγούμαι για να συνδεθώ, να επικοινωνήσω, να εκφραστώ…για να ζήσω…”

Γκρουπ Θέραπυ (Σύρος)

Ένα μεσογειακό κοκτέηλ ρυθμών κ ήχων από την Θράκη μέχρι την Αραβία και από την Ανδαλουσία μέχρι την Αρμενία.

Δείτε επίσης