Δήλος: Μια ιδιαίτερη συναυλία στο ιερό νησί με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στις 29/09

απο Cyclades Open

O Δήμος Μυκόνου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, και το Ελληνικό Σχέδιο συνδιοργανώνουν ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός στην πανσέληνο του Σεπτεμβρίου.

Mια συναυλία με επιλογές από το μουσικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου πάνω σε ποιήματα Ελλήνων ποιητών από την αρχαιότητα έως σήμερα. Μια βραδιά ποίησης και μουσικής εκεί που το φως του ιερού νησιού, το ιερό νησί του Αιγαίου όπου γεννήθηκε ο Απόλλωνας, εξακολουθεί να είναι αναμμένο, να εμπνέει και να δίνει ελπίδα στον κόσμο.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας, που θα πραγματοποιηθεί στο φως του δειλινού, θα είναι αφιερωμένο στον Απόλλωνα και θα ακουστούν εκτός από τον Ομηρικό Ύμνο στον Απόλλωνα, πολυαγαπημένα μελοποιημένα κομμάτια του συνθέτη πάνω σε έργα Ελλήνων ποιητών όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, (Παράπονο, Όλα τα πήρε το καλοκαίρι, Πάμε ξανά στα θαύματα), ο Μιχάλης Γκανάς (Λιανοτράγουδο, Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, Του πόθου τ’ αγρίμι), ο Μανώλης Αναγνωστάκης (Το Σκάκι) και ο Μάνος Ελευθερίου (Πάμε να βρούμε λίγη θάλασσα) και εμβληματικών στιχουργών όπως η Λίνα Νικολακοπούλου (Αναστασία, Θέλω να σε δω, Κοίτα κοίτα), ο Οδυσσέας Ιωάννου (Στης ψυχής το παρακάτω), ο Γιώργος Κορδέλλας (Αν είσαι πλάι μου) κ.α. Με τις φωνές του Γιάννης Κότσιρα, της Βερόνικας Δαβάκη και του Γιώργου Φλωράκη.

Το δεύτερο μέρος, όταν πέσει η νύχτα, θα είναι αφιερωμένο στην Άρτεμη, θα ακουστεί ο μελοποιημένος ύμνος στην θεά της Σελήνης και η μουσική που έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ειδικά για τη Δήλο, τη φωνή της soprano Μυρσίνης Μαργαρίτη.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης διαβάζει αποσπάσματα από έργα ποιητών που εμπνεύστηκαν από το φως της Δήλου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο Δημήτρης Μαγγίνας.

Μετά το πέρας της συναυλίας οι θεατές θα επιβιβαστούν σε πλοία και ταξιδεύοντας μέσα στο σκοτάδι, με μόνο σημάδι της παρουσίας τους φαναράκια που θα κρατούν στα χέρια τους, θα επιστρέψουν στην Μύκονο, σε ένα συμβολικό ταξίδι.

Την σκηνοθεσία του εγχειρήματος αναλαμβάνει ο βραβευμένος πολλάκις ως συνεργάτης του ΕΟΤ Μυκονιάτης σκηνοθέτης Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας.

H συναυλία θα μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Χορηγοί: Delos Tours, Cine Manto, Mykonos Cruise, Set Sail Mykonos, ΤΟΝΙΑ ANDRONIKOU & ASSOCIATES, PORTO HOTEL MYKONOS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:00 &17:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΛΟ

18:00 ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

20:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ ΔΗΛΟ

21:30 AΦΙΞΗ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Tο ακτοπλοϊκό εισιτήριο για την Δήλο μετ’ επιστροφής κοστίζει 22 € . Το καθημερινό δρομολόγιο αναχωρεί στις 16:00.

Ειδικά για την ημέρα της συναυλίας θα υπάρξει και έκτακτο δρομολόγιο στις 17:00

Όποιος επιθυμεί μπορεί να προαγοράσει εισιτήριο on line στο link https://www.delostours.gr/en/booking-page-full.html και να γράψει στο πεδίο message τη λέξη «ΣΥΝΑΥΛΙΑ»

Εισιτήρια για το πλοίο μπορείτε να προμηθευτείτε και από τα εκδοτήρια εισιτηρίων του DELOS TOURS στο παλιό και το νέο λιμάνι της Μυκόνου έως και τις 16:30 της 29ης Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης