Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος “Τρύπες”

απο Cyclades Open

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 58 του χρόνια ο Γιώργος Τόλιος, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Τρύπες, σκορπώντας θλίψη στους κοντινούς του ανθρώπους και όσους αγάπησαν τις Τρύπες.

Ο Γιώργος Τόλιος το 1985 πήρε θέση του Κώστα Φλωροσκούφη στα τύμπανα του συγκροτήματος και οι ζωντανές τους εμφανίσεις στην Αθήνα, στο club Rodeo, στο Κύτταρο και στο Λυκαβηττό, όπου παίζουν πριν από τον Πουλικάκο, τους καθιερώνουν στην συνείδηση του κοινού σαν την πιο δυναμικά ανερχόμενη rock μπάντα στην Ελλάδα. Το τραγούδι τους Ταξιδιάρα Ψυχή γίνεται το αγαπημένο των ακουλουθητών της εναλλακτικής τότε ροκ σκηνής.

Η είδηση διαδόθηκε μεταξύ των φίλων του γνωστού μουσικού που ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Τόλιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως και τα υπόλοιπα μέλη των Τρυπών. Μεγαλωμένος μέσα στα γήπεδα λόγω του πατέρα του, που ήταν αρχηγός της Δόξας Δράμας τη δεκαετία του ‘50, στο δίλημμα ντράμερ ή δεξί εξτρέμ, έδωσε την ίδια απάντηση με τον αδερφό του, Πάνο, για να προκαλέσουν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συμπτώσεις στην ιστορία της ελληνικής μουσικής: δύο αδέρφια να κρατάνε τις μπαγκέτες στα δύο μεγαλύτερα ελληνικά ροκ γκρουπ.

Όταν ο Γιώργος Τόλιος θα έβγαζε τον τρίτο του δίσκο με τις Τρύπες, ο αδερφός του Πάνος θα έβγαζε τον πρώτο του με τα Ξύλινα Σπαθιά, και κατά καιρούς, ο ένας θα έπαιζε συμπληρωματικά κρουστά στην μπάντα του άλλου.

Πηγή: News24/7

Δείτε επίσης