Επίσκεψη της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Πύργο Μπαζαίου και σε παράσταση του Φεστιβάλ Νάξου στα Ύρια

απο Cyclades Open

Τη Νάξο επέλεξε και εφέτος η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη για ολιγοήμερες διακοπές.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής της επισκέφθηκε την έκθεση υφαντικής τέχνης «ΤΑΠΙΣΕΡΙ» στον Πύργο Μπαζαίου στην ενδοχώρα του νησιού. Στην έκθεση όπου παρουσιάζονται έργα ταπισερί δώδεκα Ελλήνων σύγχρονων καλλιτεχνών σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, ξεναγήθηκε από τον διοργανωτή της έκθεσης Μάριο Βαζαίο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Νάξου Στέλιο Κρασανάκη.

Γνωστή θιασώτης των τεχνών συνομίλησε με τους καλλιτέχνες του Φεστιβάλ Νάξου Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και Μάνο Καρατζογιάννη που φιλοξενούνταν στον πύργο με αφορμή την παράσταση για το «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη» σε διοργάνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η κυρία Σακελλαροπούλου απόλυτα ενημερωμένη για τα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί, παρακολούθησε το Σάββατο 13/8 την περφόρμανς σύγχρονου χορού του Gabriel Gaudray-Donnio στον Αρχαιολογικό χώρο των Υρίων σε παραγωγή του Φεστιβάλ Νάξου με τη σύμπραξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και της μονάδας φιλοξενίας Chapelle Saint Antoine. Στο χώρο των Υρίων την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν οι διοργανωτές, Ειρήνη Λεγάκη Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και ο Μάριος Βαζαίος Διευθυντής του Φεστιβάλ Νάξου. Μετά την παράσταση η κυρία Σακελλαροπούλου γνώρισε και συγχάρηκε τον καλλιτέχνη και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο ναό του Διονύσου από τον Καθηγητή Βασίλη Λαμπρινουδάκη και την Αρχαιολόγο Ειρήνη Λεγάκη.

Μετά την εκδήλωση προσφέρθηκε δείπνο στην κυρία Σακελλαροπούλου και τον κύριο Παύλο Κοτσώνη από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Νάξου.

Δείτε επίσης