ΕΣΗΕΑ: Ρεπόρτερ έχασε το 55% της ακοής του από κρότου λάμψης στη συγκέντρωση για τα Τέμπη

απο Cyclades Open

Καταγγελία για περιστατικό αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφου, κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, χειροβομβίδα κρότου λάμψης εξερράγη δίπλα στον ρεπόρτερ Νίκο Χριστοφάκη, ο οποίος κάλυπτε τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί απώλεια ακοής σε ποσοστό 55%.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφου, στην συγκέντρωση για τα Τέμπη την περασμένη Πέμπτη στο Σύνταγμα. Χειροβομβίδα κρότου λάμψης εξερράγη δίπλα στο συνάδελφο Νίκο Χριστοφάκη, ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί με απώλεια ακοής σε ποσοστό 55%.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η αλόγιστη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων, γεγονός που πέρα από το ότι θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα αποτελεί εμπόδιο στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και κατ’ επέκταση στην πληροφόρηση των πολιτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου σε οτιδήποτε χρειαστεί και διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δείτε επίσης