Φωτιές: Εφιάλτης δίχως τέλος-16η μέρα που καίγεται ο Έβρος

απο Cyclades Open

Σε Λευκίμμη, όπου το απόγευμα του Σαββάτου είχε δοθεί εντολή εκκένωσης της Λευκίμμης προς το Τυχερό, και σε Προβατώνα εξελίσσεται το πρωί της Κυριακής το μόνο ενεργό πύρινο μέτωπο στον Έβρο, όπου συνεχίζει να καίει για 16η μέρα.

«Πρόκειται για μια ασυνήθιστη μεγα-πυρκαγιά σε συμπαγές δάσος, που ξεκίνησε από 19 φωτιές, με αποτέλεσμα το νερό να μη μπορεί να φτάσει στο έδαφος και να σβήσει τη φωτιά» είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως σημείωσε, όλα τα υπόλοιπα μέτωπα «σχεδόν έχουν αντιμετωπιστεί».

Ο ίδιος εξήγησε πως η κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας, αλλά θα χρειαστεί να περάσουν μέρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς, που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή.

Περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, τόνισε ότι πολλές φορές μπαίνουν μέσα στο πυκνό δάσος έρποντας, προκειμένου να κάνουν την κατάσβεση.

Στα μέτωπα του Έβρου επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος 8 αεροσκαφών και 2 ελικοπτέρων.

Πηγή: naftemporiki.gr

📸twitter

Δείτε επίσης