Γ. Πατούλης: Αποσύρει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής – Η ανακοίνωσή του

απο Cyclades Open

Αποσύρει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας σε δήλωσή του ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξει την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Πατούλης αναφέρει ότι παραμένει πιστός στις αξίες της Ν.Δ., τονίζοντας ότι «δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα».

Επισημαίνει, δε, ότι «στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Πατούλη:

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα “σημαία ευκαιρίας” για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Νίκος Χαρδαλιάς: Επισήμως υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής.

Η υποψηφιότητα Χαρδαλιά είχε «κλειδώσει» από χθες, καθώς ο υφυπουργός Άμυνας επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο. Όπως διευκρίνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, το αμέσως προσεχές διάστημα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα παραιτηθεί των υπουργικών καθηκόντων του για να τρέξει την υποψηφιότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Πατούλης είχε λάβει αρχικά το χρίσμα της γαλάζιας παράταξης. Το ζεϊμπέκικο που χόρεψε σε εκδήλωση στο Ζάππειο, εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών, προκάλεσε την έντονη ενόχληση του κόμματος και του κ. Μητσοτάκη με αποτέλεσμα την απόσυρση της στήριξής τους εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την Παρασκευή ο κ. Πατούλης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναγνώριζε πως ήταν λάθος να χορέψει ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση γυναικών της ομογένειας στο Ζάππειο και ζητούσε συγγνώμη.

Νωρίτερα σήμερα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Νέας Αρχής για την Αττική εξέφρασαν την ομόθυμη στήριξή τους προς τον Γιώργο Πατούλη. Παράλληλα, έθεσαν θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης