Γάζα: Ισραηλινή επιδρομή στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου-Επιβεβαιώνει το χτύπημα το Ισραήλ

απο Cyclades Open

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε την είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, αλ-Σίφα, σύμφωνα με τους Παλαιστινίους, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για πολλά θύματα, αναφέρει η naftemporiki.gr.

Εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας δήλωσε σύμφωνα με το Al Jazeera ότι χτυπήθηκε κομβόι ασθενοφόρων έξω από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στα ασθενοφόρα βρίσκονταν 15-20 βαριά τραυματίες, οι οποίοι επρόκειτο να μεταφερθούν στη συνοριακή διέλευση της Ράφα, προκειμένου να περάσουν στην Αίγυπτο.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε από την πλευρά του ότι εξετάζει τις αναφορές ότι χτυπήθηκε οχηματοπομπή ασθενοφόρων μπροστά από το νοσοκομείο αλ-Σίφα.

Ισραήλ: Κάτω από το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας το αρχηγείο της Χαμάς

Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ δήλωσε ότι το αρχηγείο της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Σίφα στην πόλη της Γάζας.

Όπως τόνισε, η Χαμάς έχει πολλές υπόγειες εγκαταστάσεις κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας. Οι εγκαταστάσεις αυτές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού, χρησιμοποιούνται από τους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης για να κατευθύνουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει χτύπημα σε ασθενοφόρο

Οι πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από ξένα Μέσα αναφέρουν ότι τα ασθενοφόρα μετέφεραν ασθενείς στο πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο, όταν δέχτηκαν επίθεση, αναφέρει το NEWS247.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι μετέφεραν περίπου 15 με 20 βαριά τραυματισμένους ασθενείς. Ο αριθμός των θυμάτων και των ανθρώπων που τραυματίστηκαν από την επίθεση, πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστος με αναφορές, ωστόσο, να κάνουν λόγο ακόμη και για 50 θύματα.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος, η οποία δραστηριοποιείται στο νοσοκομείο, διαμοίρασε μια εικόνα ενός κατεστραμμένου ασθενοφόρου μπροστά από το νοσοκομείο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι που είναι σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην Αίγυπτο θα μετακινηθούν από την Πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του θύλακα προς τον Νότο.

“Εκεχειρία τώρα” ζητά ο ΠΟΥ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντος Αντανομ Γκεμπρεγέσους δήλωσε ότι «είμαστε συγκλονισμένοι από τις αναφορές για επιθέσεις εναντίον ασθενοφόρων που μετέφεραν ασθενείς κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, με αποτέλεσμα θανάτους, τραυματισμούς και ζημιές.

Επαναλαμβάνουμε: οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι εγκαταστάσεις και τα ασθενοφόρα πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή. Πάντα. Εκεχειρία τώρα».

Πηγή: naftemporiki.gr, NEWS247

Δείτε επίσης