ΚΔΕΠΠΑΜ Μυκόνου: εκδήλωση αφιερωμένη στον Μιχάλη Κόελ -Σάββατο 1η Ιουλίου, Ματογιάννι

απο Cyclades Open

Η ΚΔΕΠΠΑΜ σας προσκαλεί σε εκδήλωση παρουσίασης της ζωής και του επιστημονικού έργου του Μυκονιάτη Μιχάλη Κόελ το Σάββατο 1 Ιουλίου στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι στις 20.00′.

Ο Μιχάλης Κόελ είναι φίλος και γνώριμος των Μυκονιατών λόγω της ειδικής στενής σχέσης του με την Μύκονο. Με καταγωγή από την Ιρλανδία, πέρασε τα παιδικά του χρόνια με τη μητέρα του και την αδερφή του στη Μύκονο, στο Βέλανο, ενώ συνεχίζει να έρχεται και ως ενήλικας πολύ τακτικά στο νησί μας. Έφτιαξε δεσμούς ζωής με πολλούς Μυκονιάτες/ισσές που επηρέασαν βαθιά το βλέμμα του στον κόσμο, διαμόρφωσαν τον ψυχισμό του και την ταυτότητα του ως “κατ’επιλογήν” Mυκονιάτη που έγινε πολίτης του κόσμου, ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα δημοκρατίας, δικαιοσύνης και εργασίας.

Ο Μιχάλης Κόελ, σήμερα είναι μόνιμος καθηγητής στο California State, University Chico και διδάσκει ζητήματα δικαιοσύνης, ηθικής της εργασίας, έργα κοινοτικής δικαιοσύνης, δικαιώματα των ιθαγενών και καταχρήσεις της εξουσίας στην καθημερινή ζωή. Είναι συγγραφέας σημαντικών επιστημονικών βιβλίων και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης διεθνώς για τα επιστημονικά του επιτεύγματα.

Ο Μιχάλης, ως εμβληματική περίπτωση ενός “κατ’επιλογήν” Μυκονιάτη αλλά και ως επιδραστικός κοινωνικός επιστήμονας, θα αποτελέσει την αιτία να συζητήσουμε για τη Μύκονο του 20ου και του 21ου αιώνα για τους ανθρώπους και τις αναπάντεχες διαδρομές τους στην επιστήμη και τον κόσμο, για τη δικαιοσύνη και τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δείτε επίσης