Κέα: To Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων φέτος διευρύνεται

απο Cyclades Open

Το φετινό Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων Κέας θα είναι μια γιορτή αρωμάτων, χρωμάτων και γεύσεων του τόπου μας, μια γιορτή σε όλο το νησί! Μετά τις επιτυχημένες εκθέσεις τοπικών προϊόντων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στην Κορησσία, την Ιουλίδα και το Βουρκάρι, σας περιμένουμε ξανά στον Οτζιά, στις Ποίσσες, στην Κάτω Μεριά και στην Κορησσία.

Κορυφαία στιγμή του καλοκαιριού θα αποτελέσει το τριήμερο 19 – 21 Αυγούστου 2022! Για τις τρεις αυτές ημέρες η «καρδιά» της τζιώτικης υπαίθρου θα «χτυπά» στην Κορησσία, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. Μικροί παραγωγοί και επιχειρηματίες του νησιού, πολλά διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και μυστικά μαγειρικής θα σας περιμένουν σε μια αυλή γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων.

Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για τον πλούτο της τζιώτικης γης και την ανάδειξή του ως αναπόσπαστο κομμάτι της τζιώτικης πολιτιστικής κληρονομιάς, το Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων φέρνει και φέτος κοντά το ευρύ κοινό με τη γαστρονομία και τα προϊόντα του νησιού μας και γίνεται σημείο συνάντησης παραγωγών, καταναλωτών και επισκεπτών της Κέας. Οι επισκέπτες έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων της τζιώτικης φύσης, να έρθουν σε απευθείας επαφή με τους παραγωγούς, τον μύθο και την ιστορία πίσω από κάθε προϊόν και να ενημερωθούν για τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων, να βρουν δημιουργίες από την Κέα, ενώ φεύγοντας μπορούν, εάν θέλουν, να πάρουν μαζί τους, λίγο ακόμα από Τζια, καθώς τα προϊόντα θα διατίθενται προς πώληση.

Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων έχει αναλάβει ο Δήμος Κέας. 

Είσοδος ελεύθερη!

Δείτε επίσης