Κοινό Τηνίων – “Υπερκοστολογημένη ενοικίαση βυτιοφόρου, με απευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο Τήνου”

απο Cyclades Open

Με μια πρόσκληση για υποβολή προσφοράς που δημοσιεύτηκε στις 8/8/2023 και έληξε στις 9/8/2023 και ώρα 10.00 το πρωί, ο Δήμαρχος Τήνου, έλαβε προσφορά και ανέθεσε απευθείας την μίσθωση ενός βυτιοφόρου για τριάντα (30) ημέρες, με κόστος 20.460,00€, δηλαδή με 680€ την ημέρα, αναφέρει με καταγγελία της η δημοτική κίνηση “Κοινό Τηνίων”.

“Ενδεικτικά, μπορεί πολύ εύκολα να βρει κανείς στο διαδίκτυο, ανάλογο μοντέλο βυτιοφόρου να ενοικιάζεται για 2 χρόνια, με λιγότερο από 1.000€ ανά μήνα (συνολικό κόστος ~18200€)” αναφέρει το Κοινό Τηνίων.

“Το συγκεκριμένο βυτιοφόρο με τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας, που ήρθε στην Τήνο και εχθές βρισκόταν ήδη μέσα στον χώρο των αφαλατώσεων του Δήμου Τήνου, πωλείται σε γνωστή σελίδα πωλήσεων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προς 27.000€.

Ο Δήμαρχος Τήνου, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, σπαταλά δημόσιο χρήμα, κάνοντας απευθείας ανάθεση μιας υπηρεσίας, υπερκοστολογημένης έως και 20 φορές πάνω από το πραγματικό κόστος της. Ενοικιάζει δηλαδή για έναν μήνα, ένα βυτιοφόρο, στο 75% περίπου της τιμής αγοράς του!

Η δε εταιρεία η οποία θα παρέχει την υπηρεσία αυτή είναι η ίδια που από το 2018 έχει αναλάβει πλήθος υπηρεσιών για τον Δήμο Τήνου (κάποιες με απευθείας ανάθεση) όπως, την λειτουργία του δεματοποιητή, την διαχείριση απορριμμάτων της “μεταβατικής περιόδου”, τον καθαρισμό παραλιών, τον τεμαχισμό ογκωδών απορριμμάτων, την αποκατάσταση του χώρου επεξεργασίας Α.Σ.Α., την μίσθωση νέου δεματοποιητή και την επισκευή μηχανήματος της υπηρεσίας ύδρευσης,

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Κοινό Τηνίων” θα προβεί άμεσα στις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες όπου πρέπει” καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κίνηση.

*Τα στοιχεία δημοσιεύει το “Κοινό Τηνίων” και συνοδεύουν την ανακοίνωση

Δείτε επίσης