Πάσχα ήταν και πέρασε, αλλά περίσσεψαν φαγητά…μην πετάξεις τίποτα!

απο Cyclades Open

Τα τραπεζώματα των ημερών τελείωσαν. Κι αν σου περίσσεψε κάμποσο ψαχνό από το αρνάκι, μερικά σπασμένα (και κάποια άθικτα) κόκκινα αυγά, τσουρέκια που δεν πρόλαβες να φας και σοκολατένια αυγά με χρωματιστό περιτύλιγμα; Να τα πετάξεις, ούτε λόγος.  Η Άννα Χαλικιά στο madameginger δίνει εύκολες λύσεις, όχι μόνο για να αξιοποιήσεις ότι περίσσεψε απ’ το Πάσχα, αλλά να τα μετατρέψεις σε λαχταριστά εδέσματα που θα έτρωγες με όρεξη.

Αυγοσαλάτα με γιαούρτι

Σιγά μη δε σου περίσσεψαν κόκκινα αυγά (σπασμένα ή μη). Καλά έκανες και τα φύλαξες, γιατί τώρα θα μπορείς να φτιάξεις μια χορταστική αλλά ελαφριά αυγοσαλάτα με γιαούρτι, πίκλες και μυρωδικά. Πάνω σε ψωμί ή σε μαρούλι άισπεργκ (για τους πιο “ενοχικούς”), είναι το τέλειο ανοιξιάτικο μεσημεριανό. Συνταγή εδώ.

Eggs Benedict με κρέμα αβοκάντο

Μπορούν τα βραστά αυγά, που ξέμειναν απ’ το Πάσχα, να μεταλλαχθούν σε gourmet brunch, έτοιμο για φωτογραφία; Μπορούν! Δεν είναι δύσκολο, όρεξη να χεις και ώριμα αβοκάντο κι όλα γίνονται. Μην ξεχάσεις να τα βγάλεις φωτογραφία. Μετά, μπορείς να τα φας. Συνταγή εδώ.

ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Αυγοφέτες με πραλίνα και μπανάνα (French Toast)

Μπορείς, βέβαια, να χρησιμοποιήσεις ότι μπαγιάτικο ψωμί έχεις, όμως -δίχως αμφιβολία- το τσουρέκι κάνει τις καλύτερες αυγοφέτες. Συνδύασέ το με πραλίνα φουντουκιού (προτείνω σπιτική) και μπανάνα και ξύπνα το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Συνταγή εδώ.

Αυγοφέτες τσουρεκιού με ροδάκινα (French Toast)

Δε χρειάζεται να περιμένεις το καλοκαίρι για να φας αυτές τις αυγοφέτες. Χρησιμοποίησε ροδάκινα κομπόστα (δε συγκρίνονται με τα φρέσκα, όμως τα αγαπάμε για τη δική τους ξεχωριστή γλύκα) και θα ναι σα να τρώς επιδόρπιο για πρωινό. Πόσο συχνά το κάνεις; Συνταγή εδώ.

Δείτε περισσότερες συνταγές με τα leftovers από το Πάσχα στο madameginger πατώντας ΕΔΩ

Πηγή/φωτογραφίες: madameginger.com

Κεντρική φωτογραφία: Boba Jaglicic/Unsplash

Δείτε επίσης