Κουφονήσι: Βυθίστηκε το σούπερ γιοτ Navis One μετά την πυρκαγιά [νεότερη ενημέρωση]

απο Cyclades Open

Ολοσχερώς κάηκε το Navis One, η θαλαμηγός που πήρε φωτιά από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία χτες Δευτέρα στον όρμο “Άμμος” του Κουφονησίου.

Το σκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες καιγόταν συνολικά 10 ώρες, μέχρι τις 06.30 το πρωί, περίπου και τελικά βυθίστηκε. Το λιμενικό που έσπευσε από Σύρο και Μύκονο παρακολουθούσε από απόσταση την κατάσταση χωρίς πρακτικά να μπορεί να κάνει κάτι.

Το σκάφος αναμένεται να ανασυρθεί από τον βυθό με μπαλόνια.

Διαβάστε σχετικά:

Σύμφωνα με το superyachttimes.com το σούπερ γιοτ Gentech Navis One μήκους 46,27 μέτρων τυλίχτηκε στις φλόγες χθες το απόγευμα 09/10) περίπου μισό μίλι νοτιοανατολικά του νησιού Άνω Κουφονήσι στην Ελλάδα.

Γύρω στις 16:00 το απόγευμα, επιβάτες και πλήρωμα βγήκαν με τα tenders έξω στην ακτή. Με τη δύση του ηλίου, όμως, ένας από τους επιβάτες επέστρεψε στο σκάφος, μαζί με δύο μέλη του πληρώματος.

Μάρτυρες είδαν την πρύμνη του Navis One να φλέγεται γύρω στις 20:00, με την αστυνομία να φτάνει λίγο αργότερα. Μέσα σε μια ώρα, τα δύο πάνω επίπεδα τυλίχθηκαν στις φλόγες και καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι με ταχύτητα 25 κόμβων και γρήγορα οι φλόγες υψώθηκαν πάνω από το γιοτ.

Η θαλαμηγός βυθίστηκε, ενώ μάρτυρες αναφέρουν πως μεγάλα κομμάτια συντριμμιών από το Navis One φάνηκαν να επιπλέουν νότια και ότι το σκάφος αποτελεί εμπόδιο για άλλα πλοία που προσεγγίζουν την περιοχή.

Το SuperYacht Times επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του Navis One όπου ενημερώθηκε πως κανείς δεν τραυματίστηκε.

Σημειώνεται πως το Navis One, πριν καταστραφεί και βυθιστεί, μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 12 επισκέπτες σε πέντε καμπίνες, καθώς και πλήρωμα 10 ατόμων σε πέντε καμπίνες.

Διαβάστε το χρονικό της πυρκαγιάς στο 46 μέτρων σούπερ γιοτ Navis One στην ανταπόκριση της Sophie Spicknell από το Κουφονήσι για το superyachttimes.com και δείτε βίντεο και φωτογραφίες πατώντας ΕΔΩ

To ρυμουλκό “Παντοκράτωρ” προερχόμενο από τον Πειραιά, βρίσκεται στο σημείο της βύθισης του Navis One από τις 7 το απόγευμα

📸Μαρία Αλβανού

📸Μαρία Αλβανού

Δείτε επίσης