ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ-Λάμπρος Δεμερτζής: “Αντί να στέλνει εξώδικα ο δήμος καλύτερα να δίνει απαντήσεις”

απο Cyclades Open

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα “Κυκλαδική” ισχυριζόμενος πως το δημοσίευμα του Λάμπρου Δεμερτζή που φιλοξενεί η εφημερίδα με τίτλο Ο Δήμος Νάξου έδωσε άδεια να καταστρέψουν τον βιότοπο” αποτελεί, μεταξύ άλλων, συκοφαντική δυσφήμιση.

Η “ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ” που κυκλοφορεί σήμερα έδωσε ηχηρή απάντηση στο εξώδικο που έλαβε λέγοντας πως “Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη επειδή κάνουμε τη δουλειά μας”, ενώ τοπικά ΜΜΕ της Νάξου, μεταξύ των οποίων και το Cyclades Open δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στην εφημερίδα συνυπογράφοντας και δημοσιεύοντας κείμενο που κοινοποίησαν στις ενημερωτικές σελίδες τους.

Μεταξύ άλλων στην εξώδικη απάντηση της η εφημερίδα αναφέρει πως σύμφωνα με το νόμο και την δημοσιογραφική δεοντολογία, κάθε δημοσιογράφος εκτελώντας το καθήκον του, έχει απόλυτο δικαίωμα να διερευνήσει οποιοδήποτε θέμα και να αναφερθεί σε αυτό, παρουσιάζοντας το προϊόν της έρευνας του. Αυτό συνέβη και στην αναφερόμενη στην εξώδικη σε βάρος μας εκδήλωσή σας, αφού δημοσιοποιήθηκαν προϊόντα δημοσιογραφικής έρευνας και μόνον, χωρίς να υπάρξει παραμικρή δόση αναλήθειας ή πρόθεση συκοφαντίας. Και μόνο το γεγονός ότι μας ζητάτε με την ανωτέρω εξώδικη δήλωση σας, να παραλείπουμε στο μέλλον τις αρνητικές αναφορές στο Δήμο Νάξου και Mικρών Κυκλάδων, καταδεικνύει το μέγεθος της ταραχής σας, η οποία προφανώς προέρχεται από τη δημοσιοποίηση γεγονότων και όχι συκοφαντικών φημών, όπως αναφέρεται στο εξώδικο σας.

Ο Λάμπρος Δεμερτζής στο άρθρο του για το θέμα της Λαγκούνα θέτει μια σειρά από ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης από τον δήμο και οι απαντήσεις ενδιαφέρουν και αφορούν κάθε νησιώτη.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει αναζήτησε τον δήμαρχο στις 8/09 προκειμένου να πραγματοποιήσει συνέντευξη μαζί του εφ’ όλης της ύλης kai όχι μόνο για την Αλυκή, που το θέμα είχε ήδη γίνει γνωστό, αλλά απάντηση στο αίτημα δεν έλαβε ποτέ.

Αντ’ αυτού έλαβε εξώδικο η εφημερίδα….

Αναλυτικά το άρθρο του Λάμπρου Δεμερτζή στην “Κυκλαδική”

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Δείτε επίσης