Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Τα ζώα έχουν να μας διδάξουν μέσα από την συνεργατική αλληλεγγύη»

απο Cyclades Open

Φιλοξενούμενος στον Aegean Voice 107,5-Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Στο βάθος κήπος» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζώων της «Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς».
Αφορμή είναι ο τραυματισμός ενός θηλυκού κύκνου στη λίμνη της Καστοριάς. Το αρσενικό ταίρι του, όταν δέχτηκε επίσκεψη από αδέσποτα σκυλιά, προσπάθησε να την προστατέψει κάνοντας κύκλους γύρω της με ανοιχτές τις φτερούγες του. Η ιστορία έγινε γνωστή πριν λίγες μέρες και ήταν ίσως η μόνη είδηση που μας γλύκανε, αν και πικρή λόγω του τραυματισμού του πτηνού.

Μια αλυσίδα γεγονότων αν μη τι άλλο μας έκανε να νιώσουμε ελπίδα. Οι περαστικοί που επενέβησαν και δεν αδιαφόρησαν στη θέα ενός τραυματισμένου κύκνου. Που ειδοποίησαν τον υπεύθυνο κ. Παναγιωτόπουλο που το παρέλαβε με στοργή κι αγάπη για να το περιθάλψει.

Μα πιο πολύ απ’ όλα συγκινεί ο κύκνος που προστάτεψε το ταίρι του. Που ακολούθησε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο συνοδεύοντας το τραυματισμένο θηλυκό μέχρι το ιατρείο κι έπειτα μπαίνοντας μαζί του στο αναρρωτήριο, όπου και παραμένει δίπλα του περιμένοντας να γίνει καλά.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, είναι γνωστό άλλωστε πως οι κύκνοι ερωτεύονται και παραμένουν μαζί για μια ολόκληρη ζωή.

Ωστόσο μέσα στον ζόφο της ειδησεογραφίας των τελευταίων ημερών υπήρχε ανάγκη για μια ακόμα φορά να μάθουμε βλέποντας την αλληλεγγύη και την αγάπη ανάμεσα στα ζώα. Να μάθουμε να είμαστε Άνθρωποι. Κάτι που ίσως πολλοί έχουμε ξεχάσει.

Δείτε επίσης