Ο περίπλους της Νάξου: Το νέο κολυμβητικό εγχείρημα του Σπύρου Χρυσικόπουλου

απο Cyclades Open

Ο περίπλους της Νάξου είναι το νέο κολυμβητικό εγχείρημα του Σπύρου Χρυσικόπουλου!

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων επέλεξε αυτή τη φορά ο μοναδικός Έλληνας κολυμβητής υπέρ-αποστάσεων Σπύρος Χρυσικόπουλος για να αποτελέσει το μεγάλο του εγχείρημα για το 2023!

Πλέον τα ετήσια εγχειρήματα του Σπύρου καθιερώνονται και όλοι περιμένουν ποιο θα είναι το επόμενο.

“Η Νάξος είναι πολύ αγαπημένος προορισμός και το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξα να κολυμπήσω τον γύρο του νησιού” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος λίγο πριν την έναρξη του εγχειρήματος.

Το εγχείρημα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15/09/2023 το πρωί και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει πάνω από 30 ώρες λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και σε συνδυασμό με τον υψηλό κυματισμό, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αρκετά. Για το Σπύρο όμως αυτή είναι η πρόκληση!

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν με φόντο την επιβλητική όψη της Πορτάρας στο λιμάνι του νησιού και έτσι όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την εκκίνηση και τον τερματισμό του Σπύρου. Ωστόσο, ο Σπύρος και το σκάφος συνοδείας θα είναι ορατοί από όλες τα παράκτιες περιοχές του νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος και ίσως ένα έντονο σινιάλο από τον κόσμο να γίνει αντιληπτό από τον Σπύρο και την ομάδα συνοδείας του!

Συνδιοργανωτής του κολυμβητικού εγχειρήματος είναι ο πολιτιστικός θεσμός «Μια βραδιά κάτω από την ελιά», εμπνευστές του οποίου είναι η Μαρία Πολυκρέτη και ο Γιάννης Μαργαρίτης οι οποίοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα.

Μεγάλος χορηγός είναι το Tortuga beach bar – restaurant, ενώ πολύτιμοι χορηγοί αποτέλεσαν η Naxos Yachting που παραχώρησε το σκάφος συνοδείας, η Fast Ferries που φρόντισε για την γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση όλης της ομάδας, η CUPRA για την οποία ο Σπύρος είναι ambassador, η Μινέττα Ασφαλιστική αλλά και η εταιρεία αθλητικής ένδυσης On.

Δείτε επίσης