Οι Ιάπωνες πρωταθλητές στη μακροζωία – Δείτε την απλή, 5λεπτη άσκηση που κάνουν καθημερινά

απο Cyclades Open

Η διατροφή, οι υγιείς σχέσεις και η θετική στάση σε όσα μας συμβαίνουν είναι όλοι παράγοντες που συμβάλλουν στη μακροζωία. Αλλά το ελιξίριο για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή δεν είναι πλήρες χωρίς σωματική δραστηριότητα.

Έχει κάποια αξία να μάθουμε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κινούν το σώμα τους κάθε μέρα και αυτό ακριβώς που έκαναν ο Héctor García και ο Francesc Miralles.

Οι συγγραφείς του «Ikigai: Το ιαπωνικό μυστικό για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή», μίλησαν με περισσότερους από 100 από τους γηραιότερους ανθρώπους στην Οκινάουα της Ιαπωνίας, μια μπλε ζώνη με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αιωνόβιων στον κόσμο.

Ο García και ο Miralles είχαν μια αίσθηση της καθημερινής συμπεριφοράς των αιωνόβιων της Οκινάουα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο κινούσαν το σώμα τους. «Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στο γυμναστήριο για μια ώρα κάθε μέρα ή να τρέχετε μαραθώνιους». «Όπως μας δείχνουν οι αιωνόβιοι Ιάπωνες, το μόνο που χρειάζεστε είναι να προσθέσετε κίνηση στη μέρα σας».

Rajio taisō

Σχεδόν όλοι όσοι πήραν συνέντευξη από τον García και τον Miralles είπαν ότι εξασκούνται με το Rajio taisō (ή radio taiso) μια δημοφιλή ιαπωνική άσκηση που υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

«Ακόμη και οι κάτοικοι του γηροκομείου που επισκεφτήκαμε αφιέρωσαν τουλάχιστον πέντε λεπτά κάθε μέρα σε αυτό, αν και κάποιοι έκαναν τις ασκήσεις από τα αναπηρικά τους καροτσάκια», έγραψαν οι συγγραφείς.

Το Rajio taisō σημαίνει «ασκήσεις ραδιοφώνου», καθώς οι οδηγίες για τις κινήσεις μεταδόθηκαν για πρώτη φορά από το ραδιόφωνο το 1929.

Εξακολουθεί να είναι στο καθημερινό πρόγραμμα αρκετών ραδιοφωνικών σταθμών της Ιαπωνίας, συνήθως στις 6:30 πμ.

Οι κινήσεις είναι χαμηλής έντασης και μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Χρειάζονται το πολύ 5 λεπτά για να ολοκληρωθούν.

Πηγή: naftemporiki.gr

📸Tim Mossholder/Unsplash

Δείτε επίσης