ΟΙ ΝΗΣΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS! Σήμερα στις 7 γενική συνέλευση στον Κήπο του Ζαππείου

απο Cyclades Open

Έκτακτες και πολύ σημαντικές εξελίξεις έχουν προκύψει για την σωτηρία των νησίδων του νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπως αναφέρει με ανάρτησή της στο facebook η Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων. 23 νησίδες του Αιγαίου κινδυνεύουν να καταστραφούν ολοσχερώς.

Να μην το επιτρέψουμε!

Φωτογραφία: Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων/Facebook

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όλοι/ες στην Συνέλευση στις 26/10 στον Κήπο του Ζαππείου!

Έκτακτες και πολύ σημαντικές εξελίξεις έχουν προκύψει για την σωτηρία των νησίδων του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Πληροφορηθήκαμε ότι στις 8/11/23 θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή της εταιρείας “Κυκλαδικά Μελτέμια” κατά της απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ με την οποία απορρίφθηκε το 2021 η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα αιολικά εργοστάσια στις 14 νησίδες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιηθεί το έργο.

Ο κίνδυνος αυτή τη στιγμή για τις νησίδες είναι μεγάλος, γιατί σε περίπτωση που η προσφυγή/αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή, τότε ανοίγει ο δρόμος για την χορήγηση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, που σημαίνει ότι προχωράει η επένδυση.

Είναι απαραίτητη η άμεση συνάντηση όλων των φίλων των νησίδων για να οργανώσουμε την παρέμβασή μας στην πολύ σημαντική αυτή δίκη.

Για αυτό σας καλούμε στην συνέλευσή μας την Πέμπτη 26/10 στις 19:00 στον Κήπο του Ζαππείου δίπλα στο Γλυπτό “Μικρός Ψαράς”.

Μόνο ο κοινός μας αγώνας μπορεί να σώσει τις νησίδες!

#small_islands_matter

#SaveGreekNature

Στην εικόνα η αγαπημένη κ. Ρηνιώ στην νησίδα Κίναρος. Στο βάθος φαίνεται το σπίτι της. Σε περίπτωση που το έργο γίνει η ζωή της κ. Ρηνιώς θα καταστραφεί και, αν και δε θέλει για κανένα λόγο να εγκαταλείψει το αγαπημένο της νησί, η ολοκληρωτική ισοπέδωσή του δε θα της αφήσει μάλλον άλλη επιλογή.

Δείτε επίσης