Όρος Fuji: Θα αποκλειστεί η εμβληματική θέα για να αποτρέψει τους τουρίστες-Διαβάστε γιατί

απο Cyclades Open

Ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία φωτογράφισης της Ιαπωνίας πρόκειται να αποκλειστεί από τις αρχές που είναι απογοητευμένες από την κακή συμπεριφορά των τουριστών.

Ένα μεγάλο μαύρο φράγμα πρόκειται να στηθεί για να αποκρύψει τη θέα του όρους Φούτζι.

Οι κάτοικοι του Fujikawaguchiko κατηγορούν τους ξένους κυρίως τουρίστες ότι πετούν σκουπίδια και παρκάρουν παράνομα καθώς αναζητούν την τέλεια φωτογραφία.

Η κατασκευή του διχτυωτού πλέγματος, το οποίο θα έχει μήκος 2,5 μέτρα και 20 μέτρα – ή το ίδιο μήκος με ένα γήπεδο κρίκετ – θα ξεκινήσει ήδη από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο αξιωματούχος στο AFP.

Αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις των φρουρών ασφαλείας

«Είναι λυπηρό που πρέπει να το κάνουμε αυτό, εξαιτίας κάποιων τουριστών που δεν μπορούν να σεβαστούν τους κανόνες», είπαν. Πριν λάβουν το σχετικά δραστικό μέτρο του παραπετάσματος, οι αξιωματούχοι είχαν τοποθετήσει οδικές πινακίδες και δήλωσαν ότι οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις των φρουρών ασφαλείας αγνοήθηκαν.

Η Ιαπωνία απολαμβάνει επί του παρόντος μια τουριστική έκρηξη μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά την πανδημία και την προσπάθεια της κυβέρνησης να προσελκύσει περισσότερους ξένους επισκέπτες. Για πρώτη φορά τον Μάρτιο, ο αριθμός των επισκεπτών στο έθνος των νησιών ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια.

Ωστόσο, η αλματώδης αύξηση του αριθμού των τουριστών έχει προκαλέσει ορισμένα προβλήματα.

Η συμφόρηση στο όρος Φούτζι που προκαλείται από τους ορειβάτες σημαίνει ότι από αυτό το καλοκαίρι οι πεζοπόροι θα πρέπει να πληρώνουν χρέωση 13 δολαρίων, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων που ανεβαίνουν στην κορυφή. Η συμφόρηση στη διαδρομή προς το υψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας οδηγεί σε αυξανόμενους τραυματισμούς και σκουπίδια που ρυπαίνουν το μονοπάτι. Ο αριθμός των ατόμων που θα πεζοπορούν στο μονοπάτι Γιοσίντα θα περιοριστεί επίσης σε 4.000 άτομα την ημέρα. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται να ξεκινούν μεταξύ 16:00 και 02:00 – μέρος μιας προσπάθειας να σταματήσουν οι λεγόμενες «αναρριχήσεις με σφαίρες», όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να ανέβουν στην κορυφή των 3.776 μέτρων (12.388 πόδια) χωρίς διαλείμματα.

Πηγή: naftemporiki.gr

📸JJ Ying/Unsplash

Δείτε επίσης