Καρχαριοειδές εντοπίστηκε στη μαρίνα Γλυφάδας- Ένα ακόμα εντοπίστηκε στον Βόλο [βίντεο]

απο Cyclades Open

Καρχαριοειδές εντοπίστηκε στη δεύτερη μαρίνα της Γλυφάδας να περιφέρεται στα ρηχά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα καρχαριοειδή δεν συνηθίζουν να έρχονται στα ρηχά, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς όταν ξεκινά η περίοδος αναπαραγωγής τους, προσεγγίζουν σε πιο ρηχά νερά.

Προχθές καρχαριοειδείς (Αλεπού) 3,5 μέτρα εγκλωβίστηκε σε αγωγό ομβρίων στο λιμάνι του Βόλου.

Οι αξιωματικοί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που εντόπισαν το μεγάλο ψάρι, διαπίστωσαν ότι είχε εγκλωβιστεί σε αγωγό ομβρίων και έτσι ζήτησαν τη βοήθεια της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, προκειμένου να απεγκλωβίσουν και να απομακρύνουν το καρχαριοειδές από το λιμάνι, όπως αναφέρει το in.gr.

Επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού

Εθελοντές διασώστες που μετέβησαν στο σημείο κατάφεραν να πιάσουν το γιγάντιο ψάρι από την ουρά και να το τραβήξουν έξω από τον αγωγό ομβρίων στον οποίο είχε εγκλωβιστεί.

Η προσπάθειά τους στέφθηκε από επιτυχία, καθώς με πολύ προσεκτικές κινήσεις κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν και στη συνέχεια το καρχαριοειδές επέστρεψε πίσω, στα βαθιά νερά.

Βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης του καρχαριοειδούς ψαριού δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, γράφοντας στη λεζάντα «Πασχαλινή Καλή μας Πράξη».

Πηγή: ertnews.gr. in.gr

📸FACEBOOK

Δείτε επίσης