Blue Horizon: Είχε εισιτήριο ο 36χρονος που πέταξαν στη θάλασσα – Για ανθρωποκτονία κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος

απο Cyclades Open

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon που πέταξαν από τον καταπέλτη στη θάλασσα τον 36χρονο που ήθελε να επιβιβαστεί στο πλοίο, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοικαπετάνιοςύπαρχοςλοστρόμος και αξιωματικός καταστρώματος θα απολογηθούν στην εισαγγελία το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τον άτυχο άνδρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως αναφέρει στο ethnos.gr η Ευλαμπία Ρέβη  ο πολίτης που ήθελε να ανέβει στο πλοίο και εμποδίστηκε από τα μέλη του πληρώματος, είχε εισιτήριο για να επιβιβαστεί νόμιμα στο πλοίο.

Παρέμβαση Βαρβιτσιώτη στο OPEN: «Το πλοίο αναγκάστηκε να γυρίσει μετά τις καταγγελίες των πολιτών»

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την εικόνα που έχουμε δει, είναι εικόνα φρίκης», ανέφερε σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN για την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά ο υπουργός ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν γνωρίζει ακόμα ποιος ήταν ο λόγος της συγκεκριμένης κίνησης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ενώ σημείωσε: «δεν μπορώ να αντιληφθώ τη συμπεριφορά αυτή».

«Η πρώτη ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι κάποιος άνθρωπος γλίστρησε και βρέθηκε στη θάλασσα. Στο λιμάνι του Πειραιά, συνήθως δεν χρειάζεται να γυρίσει το πλοίο για να διαχειριστεί το περιστατικό, αλλά το πλοίο αναγκάστηκε να γυρίσει από τη στιγμή που υπήρχαν οι πρώτες κατηγορίες και οι πρώτες επικοινωνίες με τις Αρχές, ανθρώπων που είπαν ότι είδαν μέλη του πληρώματος να τον σπρώχνουν στη θάλασσα. Εκείνη τη στιγμή και με εντολή εισαγγελέα το πλοίο γύρισε πίσω», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης προσθέτοντας ότι «όλα αυτά έγιναν σε διάστημα 10 λεπτών».

«Τα μέλη του πληρώματος είναι υποχρεωμένα κατά την αναχώρηση να βρίσκονται στον καταπέλτη, να εποπτεύουν τι αφήνει πίσω του το πλοίο και να επικοινωνούν με τη γέφυρα. Και αυτό είναι μία σοβαρή παραβίαση των κανόνων ασφαλείας», συμπλήρωσε.

«Αυτή η εικόνα προσβάλει την ελληνική ναυτοσύνη», είπε ο ίδιος, ενώ είπε ότι σε τέτοια πλοία και ο καπετάνιος έχει εικόνα του καταπέλτη, σημειώνοντας ότι και αυτός έχει ευθύνη.

«Τον έριξε και είπε “φεύγουμε”» – Συγκλονίζει μάρτυρας

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν μαρτυρίες αυτόπτη μάρτυρα που είδε του τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon να σηκώνουν τον καταπέλτη την ώρα που βρισκόταν πάνω σε αυτόν άνθρωπος ο οποίος ήθελε να επιβιβαστεί στο πλοίο, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα και να χάσει με τραγικό τρόπο στη ζωή του. Ο μάρτυρας καταγγέλλει πως οι επιβάτες που έβλεπαν το περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους στο Λιμάνι του Πειραιά , φώναζαν στο μέλος του πληρώματος να σταματήσει να τον σπρώχνει γιατί ήταν «φως φανάρι» ότι θα συνέβαινε το κακό.

Μάλιστα, ο ίδιος επιβάτης σημειώνει πως όχι μόνο τον έριξαν στην θάλασσα, αλλά δεν έκαναν καμία απολύτως προσπάθεια να τον σώσουν, ενώ άλλοι επιβάτες προσπάθησαν να πείσουν τον καπετάνιο να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν τους άκουσε.

Μαρτυρία στην ΕΡΤ

Ο επιβάτης του πλοίου μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε: «Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο. Έκανε δύο τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο. Την ώρα που ξεκινούσε ο καταπέλτης να φύγει, έφευγε ξεκόλλαγε και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε.

Όλοι φώναζαν: “τι κάνεις, τι κάνεις”; Έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα. Και οκ έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα… Τον έριξες επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη και τον τραβάει μέσα γυρνάς και λες φεύγουμε χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις: σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος, πνίγεται να τον σώσουμε. Τίποτα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξεκίνησε το πλοίο, έφυγε.

Μετά από λίγο βγήκε στην επιφάνεια, είχε πνιγεί κατευθείαν. Τον γύρναγε μέσα η θάλασσα και μετά από λίγο τον χάσαμε. Πήρα το λιμεναρχείο, είχαν πάρει και άλλα άτομα και μετά από λίγο μας γύρισαν πίσω. Το πλήρωμα έλεγε ότι πήγε να προλάβει το πλοίο και έπεσε μόνος του. Αλλά δεν έγινε αυτό».

Μαρτυρία στο MEGA: «Ήταν φως φανάρι ότι θα συμβεί το κακό»

Ο ίδιος επιβάτης που ήταν παρών στο περιστατικό, μίλησε στο MEGA περιγράφοντας την σκηνή. «Την ώρα που ξεκίναγε το πλοίο και έβαζε τις μηχανές, ακούω φωνές και τρέχω στο πίσω μέρος και βλέπω τον ύπαρχο του πλοίου να απωθεί έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να μπει στο καράβι. Όλος ο κόσμος φώναζε γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα έπεφτε στη θάλασσα. Αυτός συνέχισε, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέσει στη θάλασσα. Ήταν φως φανάρι ότι θα συμβεί το κακό».

Σοκαρισμένοι οι επιβάτες του πλοίου είδαν τον άντρα να πνίγεται και ειδοποίησαν αμέσως το Λιμενικό για να ενημερώσουν για όσα συνέβησαν.

«Για μένα το χειρότερο το οποίο συνέβη είναι, αν δείτε το βίντεο, ότι ρίχνει μια ματιά (σ.σ. ο ύπαρχος) λες και έπεσε… και γατί να έπεφτε και σκύλος στη θάλασσα, θα υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γυρνάει και τον κοιτάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα και γυρνάει απαθέστατα και δίνει σήμα για να φύγει το πλοίο».

«Ο καπετάνιος έκλεισε την πόρτα»

«Δεν έγινε καμία προσπάθεια για να σωθεί ο άνθρωπος» καταγγέλλει ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Ο άνθρωπος τον τράβηξε η δίνη της θάλασσας, τον χάσαμε για λίγο από τα μάτια μας και μετά ξεβράστηκε πάνω και τον ξαναπήρε από κάτω. Εκεί πιστεύω τελείωσε ο άνθρωπος. Έφυγε το πλοίο και από ό, τι έμαθα πήγε ο κόσμος στον καπετάνιο και του χτύπαγε την πόρτα και αυτός τους έκλεισε την πόρτα σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, από τα μεγάφωνα υπήρξε ενημέρωση για την καθυστέρηση του πλοίου, η οποία ανέφερε ότι «ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

«Αυτό είναι το γελοίο και το τραγικό» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος καταγγέλλει την απάθεια του πληρώματος.

«Μια γυναίκα που έδωσε κατάθεση μαζί μου, είχε πάει στον καπετάνιο και του χτύπησε την πόρτα και της έκλεισε την πόρτα. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι από την στιγμή που πέφτει άνθρωπος στη θάλασσα πρέπει να ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο. Ούτε αυτό συνέβη, εμείς ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο. Δεν υπήρχε λιμενικός στο σημείο».

Για την υπόθεση αυτήν συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ο πλοίαρχος, ο αξιωματικός καταστρώματος και δύο μέλη του πληρώματος.

Η ανακοίνωση της Attica Group

Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος»

Η εισαγγελία Πειραιά διέταξε την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά ώστε να ληφθούν καταθέσεις από το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθούν τέσσερα άτομα για το συμβάν και πιο συγκεκριμένα, τα δύο άτομα που βρίσκονταν στον καταπέλτη και απώθησαν τον άνδρα, ο καπετάνιος του πλοίου καθώς και ο αξιωματικός καταστρώματος.

Πηγή: ethnos.gr

📸blustarferries

Δείτε επίσης