«Πρωτοφανής κομματική τοποθέτηση» η ανακοίνωση για Λιγνάδη της ΕνΔΕ

απο Cyclades Open

Δυστοπικές προβλέψεις για το συνδικαλιστικό μέλλον της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας, κάνει ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης, με αφορμή την επιθετική ανακοίνωση της ΕνΔΕ κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες μετά την απόφαση αναστολής ποινής για τον Δημήτρη Λιγνάδη, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Με δήλωσή του ο κ. Σεβαστίδης διαχωρίζει τη θέση του και επισημαίνει: «Η χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης είναι μια πρωτοφανής στα χρονικά κομματική τοποθέτηση. Χρειάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν να υπερασπιστούμε συναδέλφους από την στοχοποίηση που δέχτηκαν σε προσωπικό επίπεδο από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Οι ανακοινώσεις μας δεν έλαβαν ποτέ τον χαρακτήρα συλλήβδην πολιτικής καταδίκης, προφανώς διότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της Ένωσης.

Σήμερα, ξεκάθαρα πλέον, η πλειοψηφία λαμβάνει θέση επιθετική εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα φτάνει στα ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας, με το να καλεί τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση.

Η χθεσινή ανακοίνωση έχει ωστόσο ένα θετικό στοιχειό. Δε μιλάει με μισόλογα, αλλά δείχνει απροσχημάτιστα τη νέα αντίληψη που θα κυριαρχήσει και θα καταστήσει τη μεγαλύτερη δικαστική ένωση έναν συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Αυτού του χώρου που πριν μια εβδομάδα το δελτίο τύπου ντράπηκε να ονομάσει, όταν υπουργός της κυβέρνησης καταλόγισε σκοπιμότητες στο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για την Novartis, χυδαιολογώντας σε βάρος ανώτατων δικαστών».

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Δείτε επίσης