«Σε περίπτωση που….»-Επιστήμονες ετοιμάζουν μαύρο κουτί – Τι θα περιέχει

απο Cyclades Open

Επιστήμονες αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι σαν “μαύρο κουτί” σε περίπτωση που η ανθρωπότητα… τελειώσει.

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ «σχεδιάζουν, ειδικότερα, να φτιάξουν ένα μεγάλο και αδιαπέραστο κουτί που θα περιέχει επιστημονικά δεδομένα ώστε να βοηθηθούν οι μελλοντικοί πολιτισμοί και να αποκτήσουν μία εμπεριστατωμένη άποψη σχετικά με το πώς ήρθε το τέλος του κόσμου».

«Μαύρο Κουτί της Γης» είναι η ονομασία του, αναμένεται να δημιουργηθεί από ατσάλι και θα χτιστεί σε απομονωμένη περιοχή στην Τασμανία.

Θα είναι αντίστοιχο με τα μαύρα κουτιά που έχουν τα αεροπλάνα και δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τις αιτίες των αεροπορικών δυστυχημάτων, οι ειδικοί τώρα σχεδιάζουν το κουτί ώστε να καταγραφούν σε αυτό κλιματικά δεδομένα -όπως τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα, η θερμοκρασία της θάλασσας και τα ενεργειακά αποθέματα.

Επίσης, το γιγάντιο ατσάλινο κουτί θα περιλαμβάνει πληροφορίες όπως δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τίτλους ειδήσεων.

Παράλληλα, μέσα στο κουτί, θα βρίσκονται δίσκοι αποθήκευσης, συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο, που θα τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια από την οροφή του τεράστιου κουτιού.

Ο Τζόναθαν Νίμπον, συνιδρυτής της Glue Society, εταιρείας που συμμετέχει στον σχεδιασμό του κουτιού, δήλωσε στο αυστραλιανό ABC:

«Το κουτί είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μας καταγράφει όλους. Αν συμβεί το χειρότερο, αυτό το πράγμα θα παραμείνει εκεί».

Περισσότερες πληροφορίες στο earthsblackbox.com

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν μέσα στο μαύρο κουτί οι επιστήμονες θα έχουν τοποθετήσει και τους λόγους που φτάσαμε σε μια τέτοιου μεγέθους καταστροφή, όποια κι αν είναι η φύση της. Γιατί τότε θα πρέπει να περιέχει μέσα και τους λόγους που φτάσαμε στο σημείο μηδέν, ώστε οι επόμενοι-δικοί μας, εξωγήινοι, δεν έχει σημασία-να καταλάβουν πως η απληστία,  η τύφλωση, το ψέμα και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και κάθε πόρου της Φύσης για το κέρδος έφερε την καταστροφή.

Στον πλανήτη ανοίξαμε δρόμους προς την Κόλαση στρωμένους ενίοτε με καλές προθέσεις. ίσως στο μαύρο κουτί να χρειαστεί να μπεί και το νόημα κάποιων υποτιμημένων λέξεων όπως “ειλικρίνεια”, “συνύπαρξη”, “αλληλεγγύη”, “αγάπη”, “ενσυναίσθηση”, “συμπερίληψη” και άλλες παρόμοιες. Μπορεί να είναι πιο χρήσιμες από τα δημοσιεύματα του διαδικτύου στους…μελλοντικούς ανθρώπους.

Η επιλογή να είμαστε κάτι άλλο απ’ αυτό που γίναμε υπήρχε… και θα υπάρχει πάντα.

Cyclades Open

Δείτε επίσης