Η Σημασία της Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας στον Ξενοδοχειακό Κλάδο, Έρευνα Google/ ΙΤΕΠ 2022

απο Cyclades Open

Η έρευνα πεδίου για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα των ελληνικών ξενοδοχείων αποτέλεσε τη βάση της συνεργασίας του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) με την Google στο πλαίσιο της επιτάχυνσης του πράσινου και βιώσιμου μετασχηματισμού του τουριστικού κλάδου της Ελλάδας.

Τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής αξιοποιήθηκαν στο σχεδιασμό του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος του Υπουργείου Τουρισμού και της Google, σε συνεργασία και με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), το οποίο έχει ως στόχο τη στήριξη των ΜΜΕ του τουρισμού στην πορεία τους προς τη βιωσιμότητα και αειφορία.

Όσοι ενδιαφέρονται για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορούν να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες για την εγγραφή τους.

Πώς θα εγγραφείτε:

Οι επιχειρήσεις μπορούν να εγγραφούν στα online ομαδικά σεμινάρια ή να προγραμματίσουν μια ατομική online συνεδρία με σύμβουλο της Google στο https://learndigital.withgoogle.com/digitalworkshop-el/ κάνοντας κλικ στο «Σεμινάρια από το σπίτι».

Περιβαλλοντική βιωσιμότητα & καλές πρακτικές ελληνικών ξενοδοχείων – Online Σεμινάριο από το πρόγραμμα Grow Greece with Google σε συνεργασία με το Global Sustainable Tourism Council

Σε αυτό το webinar θα μάθετε τι μπορεί να κάνει ένα μικρομεσαίο ξενοδοχείο στα πρώτα του βήματα προς την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, εντάσσοντας στη δραστηριότητά του πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο και πόσο θα διαρκέσει;

Το νέο σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους, επενδυτές και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα του ξενοδοχείου τους και θέλουν να μάθουν από που μπορούν να ξεκινήσουν σχετικά με την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Θα διαρκέσει περίπου 1,5 ώρα, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

Τι θα μάθω στο σεμινάριο;

– Τι αφορούν συγκεκριμένα οι 4 κύριες κατηγορίες δράσης: Διαχείριση ενέργειας, νερού, αποβλήτων καθώς και εφοδιαστικής αλυσίδας

– Εισαγωγή στις πιστοποιήσεις βιωσιμότητας  και τα ζητούμενα κριτήρια για μικρομεσαία ξενοδοχεία

– Καλές πρακτικές από ξενοδοχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού

Διαθέσιμες ημερομηνίες:

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται δύο φορές το μήνα. Επιλέξτε την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει από το πλαίσιο στα δεξιά της σελίδας και στη συνέχεια πατήστε ‘ΚΛΕΙΣΤΕ ΘΕΣΗ’

Δείτε επίσης