«Αμοργόραμα»: Τηλεδιάσκεψη μελών της επιστημονικής κοινότητας και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση του προγράμματος

απο Cyclades Open

Κομισιόν για το «Αμοργόραμα», πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο προώθησης του προγράμματος.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια Αλιείας του ΥΠΑΑΤ κα. Μαρίνα Πέτρου, ο Δήμαρχος Αμοργού, κ. Ελευθέριος Καραϊσκος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού, κ. Μιχάλης Κρόσμαν, ο βιολόγος και επιστημονικός σύμβουλος του Αμοργοράματος, κ. Βαγγελης Παράβας, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Cyclades Preservation Fund (CPF), κα. Άννυ Μητροπούλου και η υπεύθυνη θαλασσίων προγραμμάτων του Blue Marine Foundation, κα. Άντζελα Λάζου Dean.

Το πρόγραμμα «Αμοργόραμα» περιλαμβάνει την αποχή των τοπικών αλιέων από την αλιευτική δραστηριότητα τους μήνες αναπαραγωγής και τη συμμετοχή του στόλου τους σε παράκτιους θαλάσσιους καθαρισμούς. Για το σκοπό αυτό, απαιτείται η παύση της αλιείας τους μήνες Απρίλιο και Μάιο από όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη.

Τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, εξήραν κατά τις τοποθετήσεις τους την καθοριστική συμβολή του κ. Κεδίκογλου και της Διεύθυνσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ για την ανάδειξη του προγράμματος «Αμοργόραμα» και ενημέρωσαν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Ο Υφυπουργός επανέλαβε την πολιτική βούληση του ΥπΑΑΤ για θεσμοθέτηση της Αμοργού ως θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή και εξέφρασε την επιθυμία το πρόγραμμα να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Δείτε επίσης