Σοφία Μπεκατώρου: 37 καταγγελίες και οι φερόμενοι δράστες παραμένουν σε θέσεις ευθύνης

απο Cyclades Open

Την απογοήτευσή της από το χώρου του αθλητισμού εκφράζει η Σοφία Μπεκατώρου που βοήθησε τα μέγιστα να ξεκινήσουν οι αποκαλύψεις για το ελληνικό #metoο όταν βρήκε το σθένος να εξομολογηθεί την κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας.

«Στον χώρο της γυμναστικής υπάρχουν 37 καταγγελίες κοριτσιών και οι φερόμενοι δράστες βρίσκονται αυτή την στιγμή σε θέσεις ευθύνης, στην ομοσπονδία, σε σχολεία, σε συλλόγους» ανέφερε (Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8) η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας και συμπλήρωσε «επειδή είναι παραγεγραμμένες κάποιες υποθέσεις δημιουργείται μια αδικία γιατί αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Η Σοφία Μπεκατώρου έσπευσε να μην οικειοποιηθεί το μεγάλο αγώνα που δίνεται λέγοντας πως «ούτε ποτέ είχα σαν σκοπό να σηκώσω κάποια σημαία ούτε να νιώσω ότι πρωτοστατώ σε κάτι» εξηγώντας πως «η βία υπήρχε, υπάρχει και ελπίζουμε να μην υπάρχει στο μέλλον».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, γνωρίζοντας πως έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι αναγνωρίζει πως «πάρα πολλά θύματα πλέον καταγγέλλουν, όχι γιατί πριν δεν υπήρχαν κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις αλλά γιατί το περιβάλλον και οι συνθήκες δεν ευνοούσαν ώστε να μιλήσει κάποιος ανοιχτά, διότι το ίδιο το θύμα ένιωθε ότι φταίει».

Η κ. Μπεκατώρου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που ανέπτυξε μαζί με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας, την διαδικτυακή πλατφόρμα menowmetoo.gr, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να καταγγείλει, να καταθέσει την δική του εμπειρία έμφυλης βίας, διατηρώντας την ανωνυμία του στην δημοσιοποίηση στην πλατφόρμα.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης