Στινγκ: Οι μουσικοί θα δώσουν μάχη με την τεχνητή νοημοσύνη

απο Cyclades Open

Ο Βρετανός τραγουδιστής Στινγκ προέβλεψε ότι οι καλλιτέχνες θα δώσουν «μάχη» για να υπερασπιστούν τα έργα τους απέναντι στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική βιομηχανία.

Ο πρώην τραγουδιστής των Police, ηλικίας 71 ετών σήμερα, είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ότι «οι θεμέλιοι λίθοι της μουσικής ανήκουν σε εμάς, τα ανθρώπινα όντα. Θα υπάρξει μάχη την οποία θα πρέπει να δώσουμε όλοι μας τα επόμενα χρόνια: να υπερασπιστούμε το ανθρώπινο κεφάλαιο απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη».

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη για την αναδημιουργία έργων γνωστών μουσικών. Μέσω αυτής έχουν γραφτεί πλαστά έργα καλλιτεχνών όπως των Eminem, Drake, The Weeknd ή των Oasis.

«Τα εργαλεία είναι χρήσιμα, όμως επαφίεται σε εμάς ο χειρισμός τους», είπε ο Στινγκ, τονίζοντας: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αναλάβουν τον έλεγχο οι μηχανές, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

«Ίσως για την ηλεκτρονική μουσική να λειτουργήσει. Αλλά για τα τραγούδια, που εκφράζουν συναισθήματα, δεν νομίζω ότι θα με συγκινούσε», πρόσθεσε.

Ο συνθέτης και τραγουδιστής του «Every Breath You Take», που έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους στην καριέρα του, τιμάται σήμερα από τη βρετανική ένωση συνθετών Ivors Academy που τον εξέλεξε «εταίρο» της, τη μεγαλύτερη τιμή που επιφυλάσσει σε μουσικούς.

Ο Στινγκ γίνεται έτσι ο 23ος «εταίρος», μετά τους Έλτον Τζον, Πολ Μακάρντεϊ, Κέιτ Μπους, Άντριου Λόιντ Γουέμπερ και άλλους.

Πηγή: naftemporiki.gr

📸Mikes-Photography/Pixabay

Δείτε επίσης