Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης (31/03) η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος της για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της ίδιας της 9χρονης κόρης Τζωρτζίνας. Από εκεί οδηγήθηκε στον ανακριτή, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (04/04).
Τη νύχτα στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής ήταν σιωπηλή και δεν θέλησε να πει το παραμικρό πόσο δε μάλλον να ομολογήσει την πράξη της, ενώ το πρωί ο δικηγόρος της παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς οδηγήθηκε στη σύλληψη
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τόσο από τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία Πάτρας και Αθήνας που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, όσο και από αυτά που η ίδια είχε ισχυριστεί ως προς τους χρόνους παραμονής της, που ήταν μόνη της με το παιδί της στο δωμάτιο της στο νοσοκομείο, που όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και έδειξαν πως χορηγήθηκε κεταμίνη, που δεν είχε χορηγηθεί από τα νοσοκομεία, ταίριαζαν απόλυτα οι χρόνοι επίδρασης της συγκεκριμένης ουσίας στον οργανισμό του παιδιού με τους χρόνους που ήταν μόνη της η μάνα με το παιδί.
Κεταμίνη: Βρέθηκε τεράστια και θανατηφόρα ποσότητα
Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ποσότητα της τάξεως των 6,5 mg/l, που στην κλίμακα των επιδράσεων θεωρείται τεράστια ποσότητα, θανατηφόρα και ικανή να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα όπως χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί από ορισμένους αστυνομικούς. Σημειώνεται πως η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά.
Ο χρόνος επίδρασης μεταξύ της χορήγησης και της κατάληξης θεωρείται από δευτερόλεπτα έως και στο μέγιστο 20 λεπτά, που ταιριάζει απόλυτα με τον χρόνο που έμεινε μόνη της η μάνα με το παιδί και οι χρόνοι αντίδρασης διαφοροποιούνται ανάλογα και με τον τρόπο χορήγησης, (ενδοφλέβια, ενδορινικά και διά καταπόσεως) που δεν είναι γνωστός ακόμη και θα προκύψει μόνο από την ίδια την κατηγορούμενη, εφόσον εκείνη ομολογήσει.
Μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και την επικοινωνία της ΜΚΟ «Κλίμακα» αρχικά με την Εισαγγελία Πατρών και εν συνεχεία ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Αθηνών για πιθανή πρόθεσή της να αυτοκτονήσει, δόθηκε αμέσως εντολή να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες σε βάρος της και να προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Βεβαίως, αστυνομικοί που όλο αυτόν τον καιρό επικοινωνούσαν μαζί της επισημαίνουν ότι κάθε άλλο παρά τους είχε ή έχει δώσει την ιδέα ότι εμφανίζει τάσεις αυτοκτονίας…
Απανωτές απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά της Τζωρτζίνας
Βεβαίως, ενώπιον της Δικαιοσύνης θα κληθεί και να απαντήσει πόσες φορές αποπειράθηκε να στερήσει την ζωή στην Τζωρτζίνα, αφού ενδέχεται να υπήρξαν πολλές και απανωτές απόπειρες εκ των οποίων ίσως να προκλήθηκαν και οι σοβαρές περιπέτειες που αντιμετώπισε το άτυχο κοριτσάκι με την υγεία του, με παρενέργειες άκρως συμβατές με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε εξ αρχής ένα κατά τα άλλα άκρως υγιές παιδί για το οποίο κανείς γιατρός δεν μπόρεσε να εξηγήσει τι του συνέβαινε μέχρι που βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις μετά τον θάνατό της.
Άγνωστος παραμένει επίσης ο τρόπος που η μάνα κατάφερε να προμηθευτεί την ουσία αυτή, παρότι δεν θεωρείται δύσκολο να την προμηθευτεί κανείς, ωστόσο ακόμα και ηλεκτρονική έρευνα που έγινε δεν προέκυψε ο τρόπος που το έκανε και μένει και αυτό να το εξηγήσει η ίδια εφόσον πάντα θελήσει να ομολογήσει τις ειδεχθείς της πράξεις για τις οποίες και κατηγορείται.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση των εισαγγελικών Αρχών για τις δικογραφίες των θανάτων και των άλλων δύο παιδιών, καθώς για αυτά η έρευνα συνεχίζεται και αναμένεται συσχετισμός των υποθέσεων και ενδέχεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και για αυτούς τους θανάτους. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κύκλος των κατηγορουμένων να επεκταθεί και για τις αδερφές της Τζωρτζίνας, αλλά και να αναζητηθούν ευθύνες και για τους χειρισμούς αρμοδίων κρατικών λειτουργών ειδικά στην περίπτωση της Μαλένας.