Το “Σύνδρομο του κολλημένου τραγουδιού” και το “Ζάρι” της Μαρίνας Σάττι

απο Cyclades Open

To Zάρι της Μαρίνας Σάττι έχει ήδη διακριθεί ως τραγούδι που «κολλάει» στο μυαλό. Ποιος είναι ο ανταγωνισμός και πώς γίνεται η «αποκόλληση», εξηγεί η Νίκη Μπάκουλη στο Magazine του News24/7.

Με τους συνεργάτες της (Gino The Ghost, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Jordan Palmer, VLOSPA και Solmeister) κατέφερε να επιτύχει το ζητούμενο για όποιον γράφει μουσική σε αυτόν τον πλανήτη: ένα τραγούδι που ακούγεται παντού και συνέχεια. Κυρίως στο μυαλό σου.

Όπως λένε οι μαρτυρίες, άπαξ και ακούσεις το Ζάρι αρχικά αναρωτιέσαι τίντουτο. Αν κάνεις το λάθος και πατήσεις το replay, «κολλάει» στο μυαλό σου σε βαθμό που στοιχειώνει τα όνειρα σου.

Ακούς δηλαδή, το ‘τα τα τα τα’ όλη την ημέρα. Ακόμα και τις πιο απρόβλεπτες στιγμές. Το Zάρι λοιπόν, είναι η τελευταία σημείωση στη λίστα των earworm τραγουδιών, όπως αποδεικνύεται και από το 1.7 εκατομμύρια views στο ΥοuTube, σε 6 ημέρες.

Η Νίκη Μπάκουλη εξηγεί περί τίνος πρόκειται, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει μια χώρα στον πλανήτη (Kορέα) που απαγορεύει την αναπαραγωγή αυτών των συνθέσεων, κατά την περίοδο των αντίστοιχων πανελλαδικών εξετάσεων. Έχει διαπιστωθεί πως κάνουν δύσκολη τη συγκέντρωση των μαθητών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της Νίκης Μπάκουλη στο NEWS 24/7 πατώντας ΕΔΩ

Δείτε επίσης