Βενετία: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του εισιτηρίου εισόδου για τους ημερήσιους επισκέπτες

απο Cyclades Open
ΒΕΝΕΤΙΑ

  Όπως αναφέρει το money-tourism.gr ο δήμαρχος της πόλης, Luigi Brugnaro, σε συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της πρωτοβουλίας αυτής, η πιλοτική αυτή φάση θα διαρκέσει συνολικά 29 ημέρες, μέχρι τα τέλη Ιουλίου και συγκεκριμένα για τις 25, 26, 27, 28, 29 και 30 Απριλίου, 1, 2, 3, 4, 5, 11, 12, 18, 19, 25 και 26 Μαΐου, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29 και 30 Ιουνίου και 6, 7, 13 και 14 Ιουλίου 2024.

  Ο δήμαρχος της Γαληνοτάτης υπενθύμισε ότι στόχος είναι “να καθοριστεί ένα νέο σύστημα διαχείρισης των τουριστικών ροών και να αποθαρρυνθεί ο ημερήσιος τουρισμός στη Βενετία σε ορισμένες περιόδους, ώστε να εξασφαλιστεί ο πλήρης σεβασμός που αξίζει στην πόλη”.

  Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5 ευρώ το άτομο και οι επισκέπτες θα μπορούν να το προμηθεύονται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.cda.ve.it.

  Όποιος εντοπιστεί χωρίς εισιτήριο θα βρεθεί αντιμέτωπος με “τσουχτερό” πρόστιμο, το οποίο κυμαίνεται από 50 ευρώ μέχρι και 300 ευρώ.

  Το εισιτήριο θα εφαρμόζεται μόνο για την είσοδο των επισκεπτών στην παλιά πόλη και όχι στα μικρότερα νησιά, όπως το Lido της Βενετίας (συμπεριλαμβανομένων των Alberoni και Malamocco), αλλά και τα Pellestrina, Murano, Burano, Torcello, Sant’Erasmo, Mazzorbo, Mazzorbetto, Vignole, S. Andrea, Certosa, San Servolo, S. Clemente, Poveglia.

  Οι μόνιμοι κάτοικοι και όσοι έχουν γεννηθεί στη Βενετία, καθώς, επίσης, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι ιδιοκτήτες κατοικιών στην πόλη, οι επισκέπτες ηλικίας κάτω των 14 ετών, αλλά και οι τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία και καταλύματα της πόλης εξαιρούνται από την υποχρέωση πληρωμής του εισιτηρίου εισόδου.

  “Προσπαθούμε να κάνουμε την πόλη πιο χρηστική και πιο βιώσιμη. Αυτό το τέλος πρόσβασης θα είναι δοκιμαστικό και ήδη προβλέπω ότι το κόστος θα είναι υψηλότερο από αυτό που θα εισπράξουμε, τουλάχιστον σε αυτή τη χρονιά πειραματισμού που αφορά 29 “αγχωμένες” ημέρες. Το όφελος που αναμένουμε είναι μερικοί λιγότεροι επισκέπτες ημερησίως”, δήλωσε ο Luigi Brugnaro.

  Είπε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι “η πόλη θα κλείσει” και αρνήθηκε ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων για το δημοτικό συμβούλιο. Διευκρίνισε δε, ότι η απόφαση για την εφαρμογή εισιτηρίου εισόδου δεν είναι κάτι που πήρε ελαφρά την καρδία

  Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν προβλέπεται ανώτατο όριο στον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται στην πόλη, ενώ η πληρωμή του εισιτηρίου θα είναι υποχρεωτική μόνον μέχρι τις 4 το απόγευμα.

  Πηγή: money-tourism.gr

  Δείτε επίσης