Υπερτουρισμός-Χαλκιδική: Αγανάκτηση από κατοίκους, επαγγελματίες και τουρίστες-Kαθημερινά black out, διακοπές νερού και ρεύματος

απο Cyclades Open

Στέγνωσαν οι… βρύσες, έπεσαν οι διακόπτες του ρεύματος και «βραχυκύκλωσαν» οι βιολογικοί καθαρισμοί για άλλη μια χρονιά στη Χαλκιδική λόγω υπερτουρισμού, γράφει ο Τίμος Φακαλής στο ethnos.gr στο ρεπορτάζ του με τίτλο “Χαλκιδική: «Βούλιαξε» τα δίκτυα νερού, ρεύματος και βιολογικών ο υπερτουρισμός-Καθημερινά τα black out-Αγανάκτηση από κατοίκους, επαγγελματίες και τουρίστες”.

Σχεδόν καθημερινά είναι τα προβλήματα υδροδότησης τόσο στο δήμο Σιθωνίας όσο και στο δήμο Κασσάνδρας ενώ τακτικά βυθίζονται στο σκοτάδι ολόκληροι οικισμοί προκαλώντας αρρυθμίες στην τοπική κοινωνία, στην καθημερινότητα των τουριστών και στην λειτουργία επιχειρήσεων και ξενοδοχείων. 

Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο όταν υπάρχει καύσωνας καθώς το δίκτυο ταλαιπωρείται λόγω της υψηλής θερμοκρασίας ενώ καταγράφεται και υψηλή ζήτηση τότε. Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται οι δήμαρχοι της περιοχής,  κάνοντας έκκληση στους κατοίκους για χρηστή διαχείριση προκειμένου να ανταποκριθούν τα δίκτυα στη ζήτηση νερού και ρεύματος και να μην καταρρεύσουν. 

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον ΔΕΔΗΗΕ για τα συνεχή black out αποφάσισε να στείλει το δημοτικό συμβούλιο Σιθωνίας ενώ στα δικαστήρια βρίσκεται ο οργανισμός μετά από αγωγή που κατέθεσε εναντίον του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

📸alexsrbija/Pixabay

Δείτε επίσης