Ώρες κοινής ησυχίας: Δείτε τί ισχύει για την χειμερινή περίοδο

απο Cyclades Open

Η φθινοπωρινή ισημερία θα πραγματοποιηθεί αύριο 23/09. Όσο κι αν επιμένουν οι πιο…”θερινοί” χαρακτήρες εξ ημών πως έχουμε “52 Αυγούστου” και, συνεπώς, το καλοκαίρι συνεχίζεται, το γλυκό φθινοπωράκι-όσο μας το επιτρέπει η κλιματική κρίση, γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο-είναι εδώ, με τις ομορφιές του και με τις δυσκολίες του.

Ήδη η χειμερινή ώρα είναι προγραμματισμένη ν αλλάξει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (29/10) εκτός κι αν αποφασίσει διαφορετικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αν και δεν φαίνεται να είναι κάτι τέτοιο στις προθέσεις του προς το παρόν, ενώ από 1η Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ η χειμερινή περίοδος για τις ώρες κοινής ησυχίας.

Αναλυτικά:

Από την 1η Οκτωβρίου 2023, τίθεται σε ισχύ η χειμερινή περίοδος για τις ώρες κοινής ησυχίας, η οποία θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την 31η Μαρτίου 2024.

Ως ώρες μεσημβρινής και νυχτερινής κοινής ησυχίας ορίζονται τα διαστήματα:

  • από 15:30 έως 17:30(μεσηβρινή)
  • από 22:00 έως 07:30(νυχτερινή)

Η διατάραξη της κοινής ησυχίας, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως πέντε μηνών.

Τι απαγορεύεται στις ώρες κοινής ησυχίας

Συγκεκριμένα, κατά τις ώρες κοινής ησυχίας απαγορεύονται οι παρακάτω ενέργειες / δραστηριότητες:

  • Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Το εάν τηρούνται τώρα οι ώρες και αν γενικά σεβόμαστε τον διπλανό μας είναι μια άλλη μεγάλη και συχνά πονεμένη ιστορία!

Να ευχηθώ “καλό χειμώνα” ή θα πέσετε να φάτε;

Δείτε επίσης