Ανδρέας Φιορεντίνος: «Να προστατεύσουμε τον τόπο μας-Την ανθρωπογεωγραφία, τη νησιωτικότητα, τις παραδόσεις και τις αξίες μας»

απο Cyclades Open

Φιλοξενούμενος στον Aegean Voice 107,5 και στην εκπομπή Στο βάθος κήπος o τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ Ανδρέας Φιορεντίνος.

Ο αναπτυξιακός νόμος για τον Τουρισμό, η αειφορία και η βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τα προβλήματα που προκαλεί ο υπερτουρισμός ήταν ο άξονας της συζήτησης.

Ο κ. Φιορεντίνος τόνισε πως είναι αδιανόητο τα νησιά να χάσουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα επιδιώκοντας ένα τουρισμό που θ’ αλλάξει εντελώς την φυσιογνωμία του τόπου, συμπληρώνοντας πως είναι σημαντικό να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά υλική και άυλη.

Ο Ανδρέας Φιορεντίνος γεννήθηκε στη Μύκονο και επαγγελματικά δραστηριοποιείται όλη του τη ζωή στον τουρισμό, όντας ξενοδόχος. Έχει υπηρετήσει τον Τουρισμό από θέσεις ευθύνης, έχοντας μεταξύ άλλων διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και επί σχεδόν 20 χρόνια υπήρξε Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου.

Δείτε επίσης