«Λέγεται δ’ ὑπό τινων μέλι τὸ καλούμενον ἄνθινον περὶ Μῆλον καὶ Κνίδον γίνεσθαι εὐῶδες μὲν τῆ ὀσμῆ, ὀλιγοχρόνιον δέ, ἐν τούτω δέ καὶ τὴν ἐριθάκην γίνεσθαι»
Αριστοτέλης
«Λέγεται από κάποιους, σχετικά με το μέλι το οποίο αποκαλείται «μέλι ανθέων» το οποίο παράγεται στην Μήλο και στην Κνίδο, ότι έχει ωραία οσμή, η οποία διατηρείται για μικρό χρονικό διάστημα και ότι από αυτό το μέλι παράγεται και ο βασιλικός πολτός».
Μέλι, η απίθανη, μαγική τροφή
Το μέλι καταναλώνεται στην αρχική μορφή παραγωγής του και αποτελεί εκτός από το ιδανικό φυσικό γλυκαντικό και μια εξαιρετική φαρμακευτική ουσία. Αποτελεί άλλωστε μια από τις λίγες τροφές που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Μπορεί κανείς να το απολαύσει σκέτο, στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική και τα αφεψήματα.
Είναι πλούσιο σε διατροφική αξία καθώς έχει πολλούς υδατάνθρακες αλλά την ίδια στιγμή έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Το μέλι είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία. Περιέχει: κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο, θείο, σίδηρο, ιώδιο, ψευδάργυρο.
Και μπορεί οι συγκεντρώσεις να είναι μικρές είναι ικανές παρολ’ αυτά να συνεισφέρουν στην συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψή τους από τον οργανισμό. Το μέλι έχει πλούσιες διατροφικές και θεραπευτικές ιδιότητες που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως από τον πατέρα της ιατρικής, τον Ιπποκράτη.
- Σίγουρα αυτή την εποχή οι περισσότεροι από εμάς υποφέρουμε από σκασμένα χείλη μετά το πέρασμα της «Ελπίδας» και του χιονιά!! Γι’ αυτό σας έχουμε μια εύκολη DIY συνταγή.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ
Φτιάξτε αυτή την πολύ αποτελεσματική αλοιφή για τα σκασμένα χείλη σας.
Mουλιάστε για 30 λεπτά σε μισό φλιτζάνι βραστό νερό μία μικρή χούφτα ροδοπέταλα που θα έχετε προηγουμένως ξεπλύνει.
Aφού σουρώσετε το νερό και αφήσετε τα ροδοπέταλα να κρυώσουν, αναμείξτε τα με 2 κουταλιές μέλι μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.
Bάλτε την αλοιφή σε ένα μικρό γυάλινο κουτάκι και φυλάξτε τη στην τσάντα σας. Είναι θρεπτική και αφήνει τα χείλη βελούδινα και απαλά.