Ελεύθερες παραλίες: Η μόνη χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δίνεται-Μια πρώτη νίκη για το κίνημα της Πάρου!

Μήπως να χρησιμοποιηθεί από τους δήμους το Πρωτόκολλο Διοικητικών Αποβολών για τους παρανομούντες;

απο Cyclades Open

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αν δεν το τολμήσεις. Τίποτα δεν θ’ αλλάξει, αν δεν το διεκδικήσεις. Και η Κίνηση Πολιτών της Πάρου για ελεύθερες παραλίες “ό,τι ήταν να πει το έκανε” και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Μια πρώτη νίκη λοιπόν είναι αυτή που σημειώθηκε την Τετάρτη 2 Αυγούστου στην παραλία μικρή Σάντα Μαρία την οποία επισκέφτηκαν περίπου 300 πολίτες πριν μια εβδομάδα για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση σε δημόσιο χώρο που οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες κατακλύζουν παρανόμως τον χώρο.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Κίνησης Πολιτών στην πράξη και το αποτέλεσμα είναι αυτό που μπορείτε να δείτε αναρτημένο στη σελίδα της Κίνησης. Η μισή “Σάντα Μαρία” είναι πλέον χωρίς ξαπλώστρες

Οι πολίτες της Πάρου έχοντας τις συντεταγμένες που ορίζονται στα μισθωτήρια και μέσω αεροφωτογραφίας με αυτές τις συντεταγμένες αποδεικνύουν ποια είναι η έκταση που πραγματικά ορίζεται να δραστηριοποιηθεί η εκάστοτε επιχείρηση και μέχρι που αυτή επεκτείνεται παράνομα καλύπτοντας ολόκληρη την παραλία.

Τα δεδομένα «ανέβηκαν» όλα σε ένα διαδραστικό site, μαζί με τις αποφάσεις μίσθωσης της κάθε παραλίας (https://lab.digitalparos.com).

Υπενθυμίζεται πως πολλές από τις παραλίες είναι προστατευόμενες τόσο στην Πάρο όσο και στη Νάξο.

Υπάρχει βέβαια και κάτι ακόμα. Πως όταν οι δήμοι θέλουν, μπορούν να επιβάλουν την τάξη σ’ εκείνους που δεν τηρούν τα νόμιμα και συμφωνημένα μέσω των διοικητικών αποβολών για την προστασία της δημόσιας περιουσίας από εκείνον που αυθαιρετεί.

Δείτε επίσης τι συνέβη στην Ν. Πέραμο, όπου ο δήμος απομάκρυνε ομπρέλες με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κ. Πριονίδη.

Τι συνέβη στη Ν. Πέραμο λίγες μέρες πριν:

Δείτε επίσης