Εναλεία-Amorgorama: Αλιείς μικρής κλίμακας που έχουν μεγάλο θετικό αντίκτυπο

απο Cyclades Open

Στις 21 Νοεμβρίου ήταν η  Παγκόσμια Ημέρα Αλιείας, και ο Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) διάλεξε τους Αμοργιανούς ψαράδες και το Amorgorama για το αφιέρωμά του στην αλιεία.

Ξεκινώντας από το 2019, αντί να ψαρεύουν τον Απρίλιο και τον Μάιο, όταν συνήθως αναπαράγονται τα τοπικά αποθέματα, οι ψαράδες της Αμοργού πήραν τα «καΐκια» τους, σε καθημερινές αποστολές για να συλλέξουν πλαστικά απορρίμματα.

Η «Εναλεία» στη δημοσίευσή της ανέφερε:

Η Εναλεία και οι συνεργάτες της, διευκόλυναν την ένταξη των συλλεγόμενων θαλάσσιων απορριμμάτων στην κυκλική οικονομία.

Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε και υποστηρίζουμε αλιείς που αναλαμβάνουν δράση κατά της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικό και εργάζονται ενεργά για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος!

Η Εναλεία είναι μια αστική μη κερδοσκοπική κοινωνική επιχείρηση που αντιμετωπίζει δύο άμεσα σχετιζόμενα προβλήματα για το θαλάσσιο περιβάλλον: Αυτό της Μείωσης των Αποθεμάτων Ψαριών και της Πλαστικής Θαλάσσιας Ρύπανσης.

Διδάσκει πρακτικές αλιείας που προστατεύουν τους τοπικούς πληθυσμούς ψαριών και αφαιρεί τα πλαστικά που μολύνουν τις θάλασσες του κόσμου, προσαρμόζοντας την αλιευτική βιομηχανία για ένα πράσινο μέλλον.

Η αποστολή της είναι να κάνει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο με την αντιμετώπιση τόσο της υπεραλίευσης όσο και της πλαστικής ρύπανσης.

Περισσότερα:

Δείτε επίσης