Φωτιές: Μέχρι τις 28 Ιουλίου ακυρώνει τα πακέτα για Ρόδο η TUI-Η θέση της ABTΑ, τι ισχύει για την Κέρκυρα

απο Cyclades Open

Η TUI με χθεσινοβραδυνή ανακοίνωσή της επανεκτίμησε την τρέχουσα κατάσταση, λόγω της συνεχιζόμενης καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ρόδο, που ακόμη δεν έχει ελεγχθεί, αναφέρει το money-tourism.gr

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών και να μπορέσουν να περάσουν τις διακοπές τους χωρίς προβλήματα, λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

-Όλες οι κρατήσεις για πακέτα διακοπών της TUI στη Ρόδο θα ακυρωθούν έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023.
-Δεν θα μεταφερθούν επισκέπτες στο νησί μέχρι και την Παρασκευή, ωστόσο τα αεροσκάφη θα πετούν άδεια προς τη Ρόδο και θα πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες πτήσεις για να επαναπατρίσουν τους επισκέπτες πίσω στις χώρες τους.
-Οι επισκέπτες με κρατήσεις των οποίων οι διακοπές ξεκινούν τις επόμενες ημέρες έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, μπορούν να κάνουν εκ νέου κράτηση για άλλους προορισμούς ή να ακυρώσουν το ταξίδι τους χωρίς χρέωση.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της TUI: “Ως εκ τούτου, ενθαρρύνουμε τους πελάτες με προγραμματισμένες διακοπές στη Ρόδο τις επόμενες ημέρες, να στραφούν σε άλλους προορισμούς. Όλες οι κρατήσεις για διακοπές TUI στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού θα ακυρωθούν επίσης έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες, οι παραθεριστές που επηρεάζονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την TUI. Η ομάδα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές στη Ρόδο, την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα. Το πρωί της Δευτέρας, η TUI είχε αναπτύξει έξι επιπλέον αεροσκάφη για να φέρει παραθεριστές από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο πίσω στις χώρες τους”.

Υπενθυμίζεται ότι η TUI είχε περίπου 39.000 πελάτες στο νησί, 7.800 από τους οποίους επηρεάστηκαν από την κατάσταση. Μεταφέρθηκαν σε άλλα σημεία του νησιού και διαμένουν σε ξενοδοχεία ή καταλύματα που έχουν ορίσει οι τοπικές αρχές. Περισσότερα από 300 άτομα της TUI βρίσκονται στη νοτιοανατολική Ρόδο για την ασφάλεια των επισκεπτών της TUI και τους παρέχουν αντικατάσταση διαμονής, φαγητού και ποτού. Η κατάσταση στο έδαφος εξελίσσεται και αλλάζει συνεχώς και επανεκτιμάται τακτικά από την ταξιδιωτική ομάδα.

Τα ξενοδοχεία

Ο κατάλογος των πληγέντων ξενοδοχείων στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ρόδου, έχει ως εξής:

Κιοτάρι

Absolute Kiotari Resort
Boutique 5 Hotel & Spa
Gonos Villa
LABRANDA Kiotari Miraluna
Lindian Village
Lindos Imperial Resort & Spa
Mayia Exclusive Resort & Spa
Mitsis Hotel Rodos Village
Mitsis Rodos Maris Resort and Spa
Princess Andriana Resort & Spa
Princess Sun Hotel
Rodos Princess Beach Hotel

Γεννάδι

TUI Blue Sensatori
Ambelia Hotel (ex. Zenith Seaside Hotel)
Gennadi Grand

Πλημμύρι

Magic Life
Atrium Prestige

Λάρδος

Amaryllis Hotel Lardos
Lindos Princess
Cosmos Maris

Λίνδος

AquaGrand of Lindos exclusive deluxe resort
Eleni Studios
Rafael Studios
Lindos View
Mitsis Lindos Memories Hotel

Πεύκοι

Amfitriti Hotel and Studios
Evi Studios
Finas Hotel and Apartments
Hotel Ziakis
Island Blue Hotel
Lindia Thalassa Resort
Pefki Islands
Pefkos Village Resort
Stella
White Olive Premium Lindos

Βλυχά

Lindos Blu
Lindos Grand Resort & Spa
Lindos Mare
Lindos Royal
Lindos Village Resort & Spa
Lindos White Hotel & Suites
TUI BLUE Lindos Bay

Η θέση της ABTA-Τι ισχύει για την Κέρκυρα – Τι υποστηρίζει η Which?

Εν τω μεταξύ, οι ελληνικές αρχές επανέφεραν την ανακοίνωση εκκένωσης για το θέρετρο της Καλάθου, στα βόρεια της Λίνδου, στην ανατολική ακτή της Ρόδου και η κατάσταση σχετικά με τις πυρκαγιές παραμένει ρευστή.

Οι tour operators παραμένουν σε επαφή με τα ξενοδοχεία και άλλους παρόχους καταλυμάτων για να διασφαλίσουν ότι είναι πλήρως λειτουργικά προτού επιτρέψουν στους ταξιδιώτες να επιστρέψουν, αφού σχεδόν 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια και τα ξενοδοχεία στο νησί.

Όπως αναφέρει το money-tourism.gr οι περισσότεροι έχουν ακυρώσει την αναχώρηση για τη Ρόδο για μια εβδομάδα, καθώς συνεχίζουν τις προσπάθειες επαναπατρισμού, αλλά ένα ερωτηματικό παραμένει για χιλιάδες τουρίστες με μελλοντικές κρατήσεις για το νησί, αν τα κατεστραμμένα ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά αυτό το καλοκαίρι.

Η ελληνική ηγεσία του τουρισμού επέμεινε ότι οι πυρκαγιές επηρέασαν λιγότερο από το 10% της συνολικής τουριστικής δυναμικότητας της Ρόδου, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Andrew Mitchell.

Ο ίδιος ανέφερε χθες ότι “είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μόνο το 10% του νησιού έχει πληγεί από αυτές τις πυρκαγιές, και ως εκ τούτου οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι ειδικοί των διακοπών είναι αυτοί που είναι σε καλύτερη θέση να δώσουν οδηγίες για το αν οι διακοπές μιας οικογένειας ή ενός ατόμου θα διαταραχθούν ή όχι από αυτά τα γεγονότα”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο money-tourism.gr πατώντας εδώ

📸Diego Vieira/Unsplash

Δείτε επίσης