Γιατροί σε… περιοδεία για να καλύψουν τα κενά

απο Cyclades Open

Με μπαλώματα και με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος απαντά στην τραγική υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας η κυβέρνηση, εκδίδοντας συνεχώς «εντέλλεσθε» για μετακινήσεις νοσοκομειακών γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από νομό σε νομό. σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ντάνι Βέργου στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Πιο πρόσφατο κρούσμα, η εντολή προς τους ακτινολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου να καλύψουν τις εφημεριακές ανάγκες και του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας. Οι γιατροί δήλωσαν με επιστολή τους ότι προτίθενται μέχρι και να παραιτηθούν, αν δεν βρεθεί άλλη λύση, με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας να ζητά την άμεση ανάκληση της εντολής μετακίνησης.

Οι γιατροί, όπως σημειώνει η Ένωση, καλούνται να καλύπτουν τόσο τις ανάγκες των αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών, κατά το πρωινό ωράριο, όσο και τις εφημερίες όλο τον μήνα – έτσι, οι τρεις γιατροί του αξονικού τομογράφου δουλεύουν σε καθεστώς υπερεφημέρευσης με συνολικά 10 εφημερίες ο καθένας τον μήνα, πολύ πάνω από τον ανώτατο επιτρεπτό αριθμό των έξι εφημεριών.

«Δεν θα γίνουμε περιοδεύων θίασος, προκειμένου να καλύπτουμε τα κενά των θέσεων των διάφορων τμημάτων των δημόσιων νοσοκομείων, που με την πολιτική τους έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις», μας λέει ο πρόεδρος της Ένωσης, Μάκης Αραβανής, ο οποίος επισημαίνει ότι το πρόβλημα της σοβαρής υποστελέχωσης του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας έχει αναδειχθεί πολλές φορές, τόσο από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου όσο και από την ΟΕΝΓΕ.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεποτάζ της Ντάνι Βέργου στην “Εφημερίδα των Συντακτών” πατώντας εδώ.

Δείτε επίσης