Ηλίας Νικολακόπουλος: Οι πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης

Aegean Voice 107,5 | Στο βάθος κήπος

απο Cyclades Open

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ. Το κύριο ερευνητικό του αντικείμενο είναι η Εκλογική Κοινωνιολογία και η Σύγχρονη Κοινωνική Ιστορία. Είναι επίσης πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ).

Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, ανήμερα της 48ης Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου μίλησε στον Aegean Voice 107,5 και στην εκπομπή Στο βάθος κήπος σε μια εκπομπή αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο.

Ο κ. Νικολακόπουλος έχει πλούσια επιστημονική αρθρογραφία έχει γράψει 6 βιβλία, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά έργα. Μεταξύ των έργων του είναι η Καχεκτική δημοκρατία, κόμματα κι εκλογές 1946-1967, Κόμματα και βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα 1946-1964 κ.α.

Με την πολύτιμη βοήθειά του μεταφερόμαστε στο παρελθόν, ένα χρόνο ακριβώς μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και συγκεκριμένα στις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης, στις 17 Νοεμβρίου 1974. Τί σήμαιναν αυτές οι εκλογές μετά την μαύρη επταετία για τον λαό, ποιες ήταν οι προσδοκίες του και ποιο το πολιτικό παρασκήνιο είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα, των οποίων οι απαντήσεις γεφυρώνουν το πριν και το μετά.

Δείτε επίσης