Ο χαμένος κυνόδοντας

Χαρίλαος Ρούσσος

απο Cyclades Open

-Νε τί;; 

Είμαι πλέον ένας ώριμος γάτος 8 ετών. 8 ετών μείον ένας κυνόδοντας. Γιατί όπως λέει και η ξινή «οι μλκς πληρώνονται».

Μετρητοίς.

Ε, την έκανα, την πλήρωσα και τώρα μοιάζω σαν τον Θλιντ Κίθτγουντ με οδοντογλυφίδα κάθε φορά που γλείφομαι.

Δεν πονάω και είμαι και πιο μοβόρος γατούλης μ’ ένα κυνόδοντα.

Άσε που έχασα και περιττό βάρος…με έναν κυνόδοντα λιγότερο, αμέσως καλύτερα!

Και γιατί κυνόδοντας και όχι γατόδοντας δηλαδή;

-Σε άλλα νέα που είναι όμως παλιά, φυσάει. Μου έχει γίνει η γούνα ράστα και τραγουδάω ρέγγες. «Δεν κάνει τρίο στην Ελλάδα, τρίο δεν έκανε ποτέ», εκτός κι αν πρόκειται για το 1989 που ακόμα να πλυθεί να καθαρίσει ή για την εποχή των Μνημορίων.

Τώρα που το ‘φερε η κουβέρτα,  τι να κάνουν εκείνοι οι ωραίοι τύποι οι Λοκομόντηδες; Θα ρωτήσω την ξινή, όλο και κάτι θα ξέρει.

Όταν γυρίσει απ’ τις κότες όμως, γιατί τώρα έχει πιάσει φιλοσοφική συζήτηση μαζί τους. Τις ρωτάει διαρκώς ποιο έγινε πρώτα, το αυγό ή αυτές.

Σε κάθε περίπτωση η απάντηση είναι ένα μακρόσυρτο «κοοοοοοτ».

Ξεκάθαρη απάντηση.

-Ανέβηκα στον ωραίο καναπέ της κυρίας Στέλλας. Να χουζουρέψω. Ήρθε και η ξινή απ’ έξω με χόρτα. Στης ξινής την πόρτα, όσα θέλεις χόρτα. Πήγα να δω μέσα στην τσάντα κι ένα χόρτο μου έκανε ντου! Το έκανα νιανιά με τα νύχια μου για να μάθει τρόπους. Και μου φώναξε η κυρία Στέλλα-με τον ωραίο καναπέ- να αφήσω ήσυχο το χόρτο, ο κερατούκλης, γιατί είναι λέει «άγρια ρόκα» για σαλάτα!

Α, ώστε γι’ αυτό μου επιτέθηκε…μάλιστα. Και ροκ και άγρια, η πράσινη αηδία…

Μην σου τύχει!

-Είπα πράσινο, είπα ροκ και το θυμήθηκα! Την Κυριακή όλοι στις κάλτσες! Ψηφίζεται ο ήλιος ο πράσινος, που έγινε πολύχρωμη κάψουλα απορρυπαντικού, που θέλει να γίνει πάλι ήλιος, στα Σάλωνα σφάζουν ανανά και στα Σφακιά αβοκάντο. Μια βδομάδα τώρα έχω λαλιώσει ο γάτης…όπου κοιτάξω διαβάζω για «σκληρό ροκ» τι να κάνω…

Και δεν ξέρω τι βλέπουν στο φλυτζάνι οι δημοσκόποι, γιατί χύθηκε ο καφές και χάθηκε ο Loveαιδως. Τον είχανε για πρώτο και τους βγήκε Αστραχάν. Είναι όπως με τις μονάδες που προηγείται το κυβερνών κόμμα από το επόμενο.

Μόνο αστεροειδής δεν έχει πέσει ακόμα στη χώρα, αλλά η κυβέρνηση τα πάει τέλεια και με διαφορά. Όλοι μες την τρελή χαρά.

Τί πίνετε;

-Ουφ βαρέθηκα. Πάω στον μπαξέ…έχει κάτι πιπεριές που θέλουν χάραγμα.

Κοτλέ διαγωνίως.

Χαρίλαος

Δείτε επίσης