“Από ήλιο σε ήλιο: Αποσπερίτης”- Η ματωμένη απεργία της Σερίφου σ’ ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα!

Παρουσίαση βιβλίου: Public (Σύνταγμα) στις 29 Νοεμβρίου στις 19:00, στον 5ο όροφο.

απο Cyclades Open

Στη Σέριφο του 19ου αιώνα, στο “σιδερένιο νησί” μας μεταφέρει το βιβλίο της Μαίρης Κόντζογλου με τίτλο “Από ήλιο σε ήλιο: Αποσπερίτης” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο” στις 23/11.

Η ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου» μπαίνοντας κάτω από το συγγραφικό μικροσκόπιο της Μαίρης Κόντζογλου γίνεται ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για έναν έρωτα, έναν αγώνα και έναν τόπο που γέννησε θεούς και ήρωες.

Σέριφος, τέλη του 19ου αιώνα.

Στα μεταλλεία του νησιού ορίζεται νέο αφεντικό ο  Εμίλ Γκρόμαν. Ο Πρώσος, όπως και ο γιος του λίγα χρόνια αργότερα, με τη σύμπραξη του Δρακούλη, του φιλόδοξου διερμηνέα που θα γίνει πιόνι τους, επείγονται  να αποκτήσουν πλούτη και εξουσία.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους θα αρπάξουν με ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιασμούς τις ισχνές περιουσίες των νησιωτών, θα μειώσουν στο ελάχιστο τα μέτρα ασφάλειας στις στοές και δεν θα διστάσουν να ταπεινώσουν με κάθε τρόπο άντρες και γυναίκες.

Μέχρι τη μέρα που στο νησί θα φτάσει ο φλεγόμενος για κοινωνική δικαιοσύνη Κωνσταντής και οι μελλοθάνατοι Σερφιώτες θα ξεσηκωθούν απαιτώντας τις ζωές τους πίσω.

Την ίδια μέρα που κάποιος Περσέας,  τρελός από έρωτα για την Ανδρομέδα, τη γυναίκα του μεγάλου Αφεντικού, αποφασίζει να αψηφήσει τον θάνατο και να αναβιώσει τον μύθο της πανώριας αιχμάλωτης και του γενναίου πρίγκιπα που θα νικήσει το Τέρας.

Η παρουσίαση του πρώτου μέρους της διλογίας

Η παρουσίαση του πρώτου μέρους της νέας διλογίας της Μαίρης Κόντζογλου “Από ήλιο σε ήλιο: Αποσπερίτης” θα γίνει στα καταστήματα Public (Σύνταγμα) στις 29 Νοεμβρίου στις 19:00, στον 5ο όροφο.

Η συγγραφέας θα μιλήσει για το σύμπαν της νέας διλογίας της, τους ήρωες, τον τόπο και το ιστορικό σκηνικό, ενώ θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Καζάκου.

Η διλογία θα ολοκληρωθεί με το βιβλίο της συγγραφέως “Από ήλιο σε ήλιο: Ανέσπερος” που αναμένεται να κυκλοφορήσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στις 13 Φεβρουαρίου 2024


Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήµες στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και έχει εργαστεί σε µεγάλες ελληνικές εταιρείες, µε αντικείµενο πάντα την Επικοινωνία. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Το Μέλι το Θαλασσινό (2008), Περπάτα µε τον άγγελό σου (2009), την τριλογία «Οι μεσημβρινοί της ζωής» (2011) που αποτελείται από τα βιβλία Άγνωστη χώρα, Μεσονύκτιο, Μεσουράνηση, Χίλιες ζωές απόψε (2013), την τριλογία «Τα Παλιά Ασήμια» που αποτελείται από τα βιβλία Τα Παλιά Ασήμια (2014), Προσευχή για τα Παλιά Ασήμια (2015), Πέρα από τα Παλιά Ασήμια (2015), Οι Μαγεμένες (2017) και τη διλογία «Σκουριά και χρυσάφι» (2020) που αποτελείται από τα μέρη Νεγρεπόντε και Πόρτο Λεόνε, η συλλογή διηγημάτων Ώρες κοινής ανησυχίας (2021), καθώς και το βιβλιοφιλικό feelgood μυθιστόρημα Μια νύχτα στο βιβλιοπωλείο (2022).

Δείτε επίσης