Κίνημα Πολιτών “Σώστε τις παραλίες της Νάξου”: Τί απάντησαν οι υποψήφιοι περιφερειακών & δημοτικών εκλογών στο ερωτηματολόγιο του κινήματος

απο Cyclades Open

Αποστείλαμε 25/09/2023 στις κεντρικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των συνδυασμών που έχουν δημοσιευθεί διαδικτυακά ένα ερωτηματολόγιο των πολιτών της Νάξου προς τους υποψηφίους και τις υποψήφιες των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023. 

Επίσης δημοσιεύσαμε την επιστολή μας που ανατυπώθηκε σε πολλά τοπικά ΜΜΕ.

Το ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε από τους ενεργούς πολίτες του Κινήματος “Σώστε τις Παραλίες της Νάξου” με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών πριν τις εκλογές σε σχέση με το πρόγραμμα και τις τοποθετήσεις των υποψηφίων όλων των συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Ζητήσαμε να απαντήσουν στις ερωτήσεις των πολιτών ως 30 Σεπτέμβρη 2023 και να τις στείλουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κινήματος: savenaxosbeaches@gmail.com. 

Δημοσιεύουμε τις απαντήσεις που λάβαμε, όπως υποσχεθήκαμε αυτούσιες, στην ιστοσελίδα του κινήματος.


Ευχαριστούμε όλους τους υποψήφιους για την έγκαιρη απάντηση!


Εδώ θα βρείτε το ερωτηματολόγιο 


Α Π Α Ν Τ Η Σ Ε Ι Σ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ω Ν

Νάξος, 30/09/2023ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ (με αλφαβητική σειρά):

1. ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
(Επικεφαλής Χρυσούλα Καραγιάννη)
Απάντησαν όλοι οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕ ΝΑΞΟΥ με κοινή απάντηση:
ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΒΕΡΥΚΟΚΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΓΙΑΠΑΠΠΑ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΤΣΩΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΤΖΑΝΝΙΝΗ ΖΩΗ
ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.
1. Στην πλειοψηφία τους οι παραλίες της Νάξου χαρακτηρίζονται από:

Α) Υψηλή αισθητική αξία και σπάνια γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά.
Απαιτείται προσοχή στην αισθητική αλλοίωση τους από, καταστροφή αμμοθινών και καταπάτηση της βλάστησής τους, προσθήκες ξενικών φυτικών χωροκατακτητικών ειδών, στρώσιμο άμμου, εκβραχισμούς, αφαίρεση βοτσάλων, λαθραμμοληψίες, μηχανική αφαίρεση φυκιών, προσθήκες μόνιμων/ημιμόνιμων κατασκευών.
Β) Έντονη διάβρωση.
Απαιτείται προσοχή των τοπικών αρχών στη διατήρηση και προστασία των ακτών από τη διάβρωση με τεχνητούς ακτόλιθους από φυσικά υλικά, που προσομοιάζουν στο περιβάλλον, έχουν ιδιαίτερη αντοχή κ μικρότερο κόστος από τις ογκώδεις κατασκευές που συνήθως υλοποιούν. Προσοχή σε αμμοληψίες, εκβραχισμούς, αφαίρεσης βότσαλων, στην ανεμπόδιστη μεταφορά από την ξηρά φερτών υλικών από ποταμούς κ χειμάρρους, στα απόνερα των πλοίων λόγω μεγάλης ταχύτητας παράκτιας πλεύσης και γενικότερα στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της παραλιακής ζώνης.
Γ) Πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Το μεγαλύτερο και πιο τουριστικό μέρος των ακτών είναι χαρακτηρισμένο περιοχή ως
περιοχή του δικτύου NATURA 2000, ή ως καταφύγιο άγριας ζωής, ή προστατεύονται από τη νομοθεσία για τους μικρούς ή άλλους υγροτόπους. Οι αμμοθίνες της Νάξου περιλαμβάνουν τους τύπους οικοτόπων 2250* 2110 και 2120. Απαιτείται η μέγιστη προστασία για τη διατήρηση των οικοτόπων προς αποφυγή της ερημοποίησης.
Δ) Κατάληψη – κατάχρηση από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές.
Απαιτείται προσοχή των τοπικών αρχών στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ή εγκατάσταση άλλων φορητών ή μόνιμων κατασκευών (ζαρντινιέρες πέργκολες, εξέδρες, μεγάλες ομπρέλες με μπετόν στο έδαφος, τέντες κ.λ.π), συχνά σε πολλαπλάσιο χώρο απ αυτόν που τους έχει παραχωρηθεί ή και χωρίς καμία άδεια.
Ε) Έλλειψη δυνατότητας πρόσβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) σε αυτές.
Αξίζει την προσοχή των τοπικών αρχών, ώστε να εγκατασταθούν υποδομές που διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ σε αυτές.
Σημείωση: Για τα παραπάνω Α, Β, Γ προφανώς αποδεχόμαστε τις έρευνες, τις μελέτες και τα πορίσματα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Παράλληλα υιοθετούμε πλήρως την Ευρωπαϊκή & Εθνική νομοθεσία προστασίας.


2. Μέτρα που σχεδιάζουμε για την αποκατάσταση της νομιμότητας σχετικά με τη χρήση των παραλιών και του αιγιαλού:
Α) Ανάρτηση πινακίδων – χαρτών.
Κάθε παραχωρησιούχος επιχειρηματίας επαγγελματίας που μισθώνει παραλία για να βάλει ομπρέλες ξαπλώστρες και καθίσματα, να αναρτά σε εμφανές σημείο πινακίδα συγκεκριμένων διαστάσεων με το σχέδιο και τη φωτογραφία του παραχωρούμενου χώρου, ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτή ενδεχόμενη παραβίαση των ορίων της παραχώρησης. Παράλληλα η πινακίδα θα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία για τα προστατευόμενα στοιχεία (τύπους οικοτόπων και είδη) της περιοχής παραχώρησης σε τουλάχιστον 3 γλώσσες προς ενημέρωση των χρηστών της παραλίας. Τα δεδομένα που θα περιλαμβάνει η πινακίδα και ο σχεδιασμός της να παρέχονται από την δημόσια αρχή που διενεργεί την παραχώρηση με συνεργασία των συναρμόδιων υπηρεσιών (ΥΠΟΙΚ & ΥΠΕΝ).
Τα παραπάνω στοιχεία να αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Δήμου. Επίσης ο Δήμος σε συνεργασία με την Κ.Υ του Υπουργείου Οικονομικών να αναρτά σε εμφανές σημείο του αιγιαλού πινακίδα με ,’’σχέδιο Αιγιαλού’’ επί του οποίου θα επισημαίνονται όλες οι παραχωρήσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι Αιγιαλού.
Β) Δραστικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις στις περιπτώσεις μη τήρησης του νόμου περί επιτρεπόμενης επιφάνειας κάλυψης ή παραβίαση του προορισμού των παραλιών ως κοινόχρηστων πραγμάτων, η οποίες να περιλαμβάνουν την κατάσχεση του πλεονάζοντος εξοπλισμού. Σε περίπτωση υποτροπής, αφαίρεση αδείας και πολυετή αποκλεισμό από τη διαδικασία (από τον Δήμο, αφού για την παραχώρηση των παραλιών γνωμοδοτεί κ ο Δήμος).
Γ) Διεκδίκηση για αλλαγή του νόμου που ορίζει τον τρόπο και τους όρους παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας με ισότιμη έμφαση στην προστασία των οικοσυστημάτων και στο δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών. Απαίτηση για ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων και συγκέντρωση τους σε μία Αρχή, που θα λειτουργεί με διαφάνεια.


3. Αποτροπή συνεχών παραβάσεων – αποκατάσταση φυσικού περιβάλλοντος
Α ) Συχνοί έλεγχοι αυτοψίας από τις αρμόδιους σύμφωνα με το νόμο ελεγκτές.
Β) Ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω διαδικτυακής εφαρμογής δορυφορικής εικόνας, από αρμόδιο υπάλληλο ΟΤΑ Α! βαθμού ή όποιον ορίζει ο νόμος, (ο οποίος παρέχει αιτιολογημένη γνώμη στις παραχωρήσεις των παραλιών) ώστε χωρίς κόπο και ταχύτατα να διαπιστώνονται, επομένως και να σταματούν οι παράνομες ενέργειες.
Γ) Αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς, κινημάτων, συλλόγων, ατόμων.
Δ) Διοργάνωση Ημερίδας – Συνεδρίου με αρμόδιους επιστήμονες, με θέμα την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος των παραλιών της Νάξου από ανθρωπογενείς καταστροφικές παρεμβάσεις αλλά και από φυσικές καταστροφές. Αξιοποίηση της απόφασης του Ευρωκοινοβούλιου για την αποκατάσταση του 20% της βιοποικιλότητας της ΕΕ. Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια των μελετών και των απαιτούμενων έργων με υλοποίηση από τον Δήμο.


4. Σχέδια για την αποτροπή καταστροφικών δραστηριοτήτων στις παραλίες:
Α) Αναφορικά με τη διέλευση και την στάθμευση οχημάτων σε αμμοθίνες, αμμουδιές και λιμνοθάλασσες, προτείνεται η περίφραξη με διακριτικό ξύλινο φράκτη, και αποτρεπτικές, ενημερωτικές και απαγορευτικές πινακίδες.
Β) Να αποτραπεί η διάνοιξη δρόμων προς τις παραλίες καθώς αυτό απαγορεύονται τόσο γενικά όσο και ειδικά λόγω των προβλέψεων των ΖΟΕ των περιοχών αυτών. Παρακολούθηση των παραβάσεων όπως περιγράφεται στο 3.Β της πρόταση μας.


5. Ρύπανση λιμνοθαλασσών και ακτών

Α) Για την αποτίμηση της ρύπανσης από λιπάσματα και φυτοφάρμακα ή άλλες αιτίες
(λ.χ. υγρά απόβλητα) των λιμνών και της παράκτιας ζώνης.
Να αξιοποιηθεί χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για τη διενέργεια προγράμματος δειγματοληψιών και αποτίμησης της ρύπανσης και παράλληλα να προταθούν και να υλοποιηθούν μέτρα τόσο για την αντιμετώπιση όσο και γα την αποτροπή της συνέχισης του φαινομένου. Ειδικά σε περιοχές με σημαντικό πρόβλημα ρύπανσης, να δοθούν κίνητρα για μετατροπή των παράκτιών καλλιεργειών σε βιολογικές ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.
Β) Για τον περιορισμό της ρύπανσης από μπάζα και σκουπίδια.
Ισχύουν τα αναγραφόμενα στην πρόταση 3.Β σε συνδυασμό με την επιβολή χρηματικών προστίμων που θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον το κόστος απορρύπανσης της περιοχής.
Γ) Τοποθέτηση κλειστών κάδων στις παραλίες. Ενημέρωση των χρηστών για τις συνέπειες της απόρριψης πλαστικών και άλλων απορριμμάτων στο παράκτιο και θαλάσσιο οικοσύστημα. Συχνή αποκομιδή ειδικά των πλαστικών συσκευασιών που μπορεί να παρασυρθούν και να καταλήξουν στη θάλασσα.


2. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – Δεν λάβαμε απάντηση
3. ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ – Δεν λάβαμε απάντηση
4. ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ – Δεν λάβαμε απάντηση

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ (με αλφαβητική σειρά):

  1. ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

(Επικεφαλής Λεονάρδος Χατζηανδρέου)
Απάντησε (με ανάρτηση στην ομάδα του facebook του κινήματος) ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΞΟΥ:
ΦΟΥΤΑΚΟΓΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Ευαγγ.


Όπως ανέφερα και στην συντονίστρια της ομάδας κα Ελένη Ανδριανοπούλου εκτιμώ ότι ο φόρτος των παρατάξεων που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές αλλά και των υποψηφίων Δημάρχων και συμβούλων, δεν θα επιτρέψει μέσα στον περιορισμένο, σχεδόν ασφυκτικό, χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, να απαντήσουν. Ωστόσο παίρνω προσωπικά την πρωτοβουλία να γράψω δύο λόγια προσπαθώντας να δώσω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται.
1. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι από τα πρώτα θέματα που καταπιάνεται το πρόγραμμα της δημοτικής μας παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ”
2. Στο κεφάλαιο “4” με τίτλο ” Προστασία των οικοσυστημάτων – Κλιματική κρίση” δίνει αρκετές απαντήσεις από αυτές που ζητούνται.
3. Μιλάμε για “επανίδρυση φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 και δημιουργία παραρτήματος στη Νάξο”
4. Στο κεφάλαιο “Προγραμματικοί άξονες για την παιδεία” μιλάμε για δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Νάξο που θα εξυπηρετεί και τα γειτονικά νησιά.
5. Στο ίδιο κεφάλαιο για την παιδεία μιλάμε επίσης για την υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων και χρηματοδότηση εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Αυτά τα λίγα λόγια γράφω αυτή την ύστατη ώρα πριν λήξει η προθεσμία για την υποβολή των απαντήσεων που ζητάτε.
Τελειώνοντας θα ήθελα να παροτρύνω κάθε υπεύθυνο πολίτη με κρίση και περιβαλλοντική συνείδηση να διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα μας. Ταυτόχρονα να συστήσω στους κακόβουλους που προσπαθούν να παραποιήσουν τις θέσεις μας σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος να μην επιδίδονται σε ψεύτικη προπαγάνδα προσπαθώντας να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα.

2. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ (Επικεφαλής Δημήτρης Λιανός)
Απάντησε η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΜΑΡΙΩΝΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΡΠΕ, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΥΡΒΟΥΡΙΑΣ


Γνωρίζω το κίνημα «ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ» και είμαι μέλος της δημόσιας ομάδας του στο Facebook.
Οι παραλίες πανελλαδικώς τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αντικείμενο υπερεκμετάλλευσης και σε πολλές περιπτώσεις και παρανομίας και αυτό δημιούργησε πολλές αντιδράσεις. Δημιουργήθηκαν λοιπόν οι συνθήκες ώστε πολλοί άνθρωποι να ενώσουμε τις φωνές μας και να διαμαρτυρηθούμε καθώς τόσο η καθημερινότητά μας όσο και το μέλλον των παιδιών μας επηρεάζονται άμεσα.
Δεν είμαι της άποψης να καταργηθούν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες καθώς υπάρχουν λουόμενοι που επιθυμούν ή έχουν ανάγκη την άνεσή τους όπως ανάγκη και επιθυμία έχουμε πολλοί για ελεύθερο χώρο, παιχνίδι και περίπατο σε ελεύθερη αμμουδιά. Άλλωστε οι όροι χρήσης κάθε παραχώρησης είναι σαφείς ως προς τα τ.μ, το είδος εξοπλισμού, τις αποστάσεις κ.λ.π.
Οι παραλίες της Νάξου εκτείνονται σε μεγάλος μέρος τους σε μια συνεχή και ενιαία ακτογραμμή, με εύκολη πρόσβαση και συνυπάρχουν με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ενδεικτικά αναφέρονται η παραλία του Αλυκού με το Κεδροδάσος, ο Καλαντός με τον υγροβιότοπο, η Αγιασσός με τον υγροβιότοπο, ο Άγιος Προκόπης με τις λίμνες, η Πλάκα με τις αμμοθίνες και άλλες.
Είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο πως για τον νομοθέτη ιδιωτική παραλία, λιμνοθάλασσα και ακτή δεν υπάρχει. Η εγκύκλιος με θέμα «Η απρόσκοπτη πρόσβαση στις παραλίες, conditio sine qua non για το φετινό καλοκαίρι» που εξέδωσε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, δείχνει την κατεύθυνση προς όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται και που έχουν χρέος την διαφύλαξη των δημόσιων και κοινόχρηστων αυτών αγαθών.
Επίσης η ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία καθορίζονται όροι, προϋποθέσεις, τεχνικά θέματα, λεπτομέρειες και διαδικασία για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης, παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και πλεύσιμου ποταμού στο άρθρο 10 της οποίας περιγράφονται οι υποχρεώσεις των δήμων είναι το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθούμε.
Δεν θα μπορούσε λοιπόν να είναι διαφορετική η δική μου προσέγγιση. Απαίτηση για εφαρμογή των νόμων, τήρηση των όρων των συμβάσεων παραχώρησης και χρήσης, συνεχείς έλεγχοι και μέτρα σε περίπτωση παραβάσεων, όπως αυτά ορίζονται κατά περίπτωση. Προσωπική μου πρόταση θα ήταν η καθιέρωση, καθ’ υπερβολή, λόγω της μέχρι σήμερα επικρατούσας νοοτροπίας ενός point system για τους επαγγελματίες οι οποίοι παραβαίνουν συστηματικά τη σχετική νομοθεσία και ενός bonus system
για τους νομοταγείς, αν και νομίζω ότι όταν παραβαίνει κανείς το νόμο πρέπει να επέρχονται οι νόμιμες κυρώσεις και αντίστροφα το να τηρείς το νόμο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.
Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος θα γίνει σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι επιστημονικές πρακτικές και οι γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών με απώτερο σκοπό την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επανάκαμψη των οικοσυστημάτων και την αντοχή τους στο χρόνο. Υπάρχουν πολλά δίκτυα που ασχολούνται με αντίστοιχες περιπτώσεις, τα οποία και έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία.
Σχετικά με την αποτροπή των καταστροφικών, ως προς το περιβάλλον, ανθρώπινων δραστηριοτήτων αλλά και τον χειρισμό της ρύπανσης σε όποιο περιβάλλον κι αν εντοπίζεται, προσωπική μου άποψη είναι πως η ενημέρωση ,τόσο του γενικού πληθυσμού και των επισκεπτών αλλά κυρίως του μαθητικού πληθυσμού μέσα από προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, θέσπιση κινήτρων για συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις, δημιουργεί ενεργούς πολίτες που αντιλαμβάνονται την αλληλεπίδραση όλων για μια υγιή συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος.
Αν δεν εδραιωθεί ως κυριαρχούσα αντίληψη η προστασία της φύσης μέσα από τα μικρά και καθημερινά όποια αλλαγή θα είναι προσωρινή και φυσικά δεν θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως θα ήταν δυνατό σε κάθε κάτοικο και σε κάθε επισκέπτη του νησιού να αντιστοιχεί ένας αστυνομικός ή ένας υπάλληλος καθαριότητας, οι οποίοι θα πράττουν τα δέοντα.
Παρακαλώ επίσης να σημειώσετε πως η παροχή πληροφόρησης για το τι σημαίνει κάθε περιβαλλοντικός όρος (π.χ περιοχή natura), τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται πρέπει να είναι ξεκάθαρη και να μη δημιουργεί αμφιβολίες. Σε αυτό θα βοηθήσει η ξεκάθαρη οριοθέτηση των περιοχών, η ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητές τους αλλά και οι ποινές για όσους παρανομούν με κάθε είδους δραστηριότητα.


​3. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – Δεν λάβαμε απάντηση

📸Cyclades Open

Δείτε επίσης